Руските власти вкараха Гари Каспаров в списъка на екстремистите и

...
Руските власти вкараха Гари Каспаров в списъка на екстремистите и
Коментари Харесай

Русия вкара Гари Каспаров в списъка на екстремистите и терористите

Руските управляващи вкараха Гари Каспаров в листата на екстремистите и терористите. Причината евентуално са острите рецензии, които някогашният международен първенец по шахмат насочва към Кремъл поради войната в Украйна.

Каспаров е разгласен и за „ задграничен сътрудник “, като през последния месец два пъти е глобяван с общо със 700 евро за изявления.

Путин, като типичен деспот, е по-скоро като покерджия, а не шахматист, сподели Каспаров

Руската работа за финансово разузнаване „ Росфинмониторинг “ не показва повода, заради която Каспаров е включен в черния лист, само че по всичко наподобява това има общо с дейната му гражданска позиция. Включването на гросмайстора в листата обаче ще разреши на съветските управляващи да замразят финансовите му активи, без да се нуждаят от правосъдна заповед за това.

Каспаров, който е роден в Баку в фамилията на съветски евреин и арменка, напусна Русия през 2013 година От 2014 година той има хърватски паспорт, а сега живее в американския мегаполис Ню Йорк. Той приключи дейната си спортна кариера през 2005 година, откакто бе международен първенец в продължение на 15 години сред 1985 и 2000 година

Според него западните политици години наред не са желали да видят по какъв начин съветският президент се готви за война

След края на кариерата си Каспаров се занимава интензивно с политика и цивилен активизъм. През 2008 година той имаше желание да се кандидатира за президент на Русия, само че се отхвърли от конкуренцията, защото съгласно него е срещнал „ обструкции “, прецизира Българска телеграфна агенция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР