Руските власти в сряда поискаха присъда от осем години затвор

...
Руските власти в сряда поискаха присъда от осем години затвор
Коментари Харесай

Саша Скочиленко, руски художник, който протестира срещу войната в Украйна, е изправен пред възможна присъда от 8 години затвор

Руските управляващи в сряда желаеха присъда от осем години затвор за художник и музикант, който беше вкаран в пандиза, откакто приказва против войната на Москва през Украйна.

Саша Скочиленко беше задържана в родния си Санкт Петербург през април 2022 година по обвиняване в разпространяване на погрешна информация за военните, откакто размени етикетите с цените в супермаркетите с антивоенни лозунги, заклеймяващи нашествието.

Нейният арест беше осъществен към месец откакто управляващите одобриха закон, който дейно криминализира всяко обществено изложение на войната в Украйна, което се отклонява от формалната линия на Кремъл. Законодателството беше употребявано в необятно публикувани репресии против опозиционни политици, правозащитници и елементарни руснаци, сериозни към Кремъл, като доста от тях получиха дълги присъди затвор.

Amnesty International разгласи Скочиленко за „ пандизчия на съвестта “, което групата дефинира като „ някой, който не е употребявал или пропагандирал принуждение или ненавист и е вкаран в пандиза само поради това, което е “. видна правозащитна група, която следи политически арести и дава правна помощ, общо 19 834 руснаци са били задържани сред 24 февруари, когато войната стартира, и края на октомври 2023 година за изявление или проява против войната.

Близо 750 души са изправени пред наказателни обвинявания за техните антивоенни позиции, а над 8100 са изправени пред дребни обвинявания за дискредитиране на армията, наказуеми с санкция или къс престой в пандиза.

През октомври съд в Москва постанови някогашен публицист от държавната телевизия получи 8 и половина години затвор задочно за митинг против войната в Украйна. Марина Овсяникова, която беше упрекната в разпространяване на погрешна информация за съветската войска, беше арестувана и сложена под домакински арест, но успя да избяга във Франция с щерка си. Руските управляващи я оповестиха за търсене и я преследваха и съдиха задочно.

Миналия месец прокурорите в Париж започнаха следствие за хипотетично отравяне на Овсяникова, откакто съгласно известията тя сподели на полицията, че се почувствала зле, когато отворила вратата на жилището й в Париж и забелязала прахообразно вещество. Изпратена е правосъдна полиция, с цел да прегледа дома й.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР