Руските власти ще могат да налагат глоба на организаторите на

...
Руските власти ще могат да налагат глоба на организаторите на
Коментари Харесай

Русия скоро ще глобява, ако непълнолетни участват в протести

Руските управляващи ще могат да постановат санкция на уредниците на митинги, в случай че младежи вземат участие в демонстрациите, гласи законопроект, подписан от законодателите в долната камара на Народното събрание. Всеки, който провежда забранен митинг, в който вземат участие лица под 18 години, ще бъде изправен пред санкция до 50 000 рубли или до 15 дни в пандиза, съгласно уеб страницата на Държавната дума, съобщи БГНЕС.
Повторно нарушилите законовите ограничения могат да бъдат санкционирани до 300 000 рубли (4500 щатски долара) или да бъдат лишени от независимост за един месец, според законопроекта, чието утвърждение се чака от горната камара на Народното събрание и президента Владимир Путин.
Лидерът на опозицията Алексей Навални, който е много известен измежду по-младите хора, сподели в Twitter, че законът е препоръчан " особено за мен ".
Протестите на Навални против Кремъл през последните години демонстрират, че хиляди излизат на улицата, в това число доста малолетни. Заради тези митинги той неведнъж е бил арестуван.
Миналата година управляващите в Русия обявиха, че младежите са привлечени от демонстрации с обещания за финансови хонорари.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР