Руските власти съобщават, че са попречили на руски пилот да

...
Руските власти съобщават, че са попречили на руски пилот да
Коментари Харесай

Русия предотврати кражбата на стратегически военен бомбардировач от Украйна

Руските управляващи оповестяват, че са попречили на съветски водач да дезертира в Украйна с бомбардировач Туполев Ту-22М3s „ Backfire “. Твърди се, че водачът е бил подбуден да открадне стратегическия бомбардировач с заричане за италианско поданство и пари.

Руската Федерална работа за сигурност (ФСБ) твърди, че зад несполучливия опит за дезертьорство стоят украинските специфични служби в съдействие със „ специфичните служби на страните от НАТО “. Според ФСБ те са се пробвали да убедят водач да „ отвлече “ бомбардировача и да го приземи в Украйна.

От съветската страна прибавиха, че въпросните страни от НАТО са взели участие в „ подготовката и осъществяването “ на заговора. Това е най-малко вторият път, в който Украйна е упрекната в опит да подмами съветски водач да открадне бомбардировач „ Backfire “.

„ Украинското разузнаване е възнамерявало да вербува съветски боен водач против парично заплащане и даване на италианско поданство и да го убеди да извърши полет и да приземи бомбардировача в Украйна. По време на оперативната игра сътрудниците на съветското контраразузнаване получиха информация, която оказа помощ на нашите въоръжени сили да нанесат огневи провали на летище „ Озерное “ на украинските въоръжени сили. “

обяснява ФСБ в известие за пресата

Ту-22М е свръхзвуков стратегически и морски бомбардировач с изменчиво крило с огромен обхват на деяние, създаден от конструкторското бюро „ Туполев “ през 60-те години на 20-и век. По време на Студената война Ту-22М се употребява от руските военновъздушни сили в ролята на стратегически бомбардировач и от руската военноморска авиация в ролята на морски противокорабен бомбардировач с огромен обхват на деяние.

Към 2021 година на въоръжение са 66 от тези самолети. Той е взел участие интензивно в интервенциите в Украйна, като главно е изстрелвал свръхзвукови крилати ракети от серията Kh-22/Kh-32 (AS-4 Kitchen).

Това не се случва за първи път

През август 2023 година обаче Украйна сполучливо убеди съветски водач да отвлече неговия военен транспортен хеликоптер Ми-8АМТШ „ Хип “. Дезертьорът, Максим Кузминов по-късно е открит умрял в Испания през февруари тази година. Тялото му е открито на рампата на паркинг под жилищен блок във Виляхойоса, в област Аликанте на испанското средиземноморско крайбрежие.

Русия е упреквана в убийства на съперници вкъщи и в чужбина, само че постоянно е отричала обвиняванията. През май Службата за сигурност на Украйна разгласи, че е разрушила мрежа от сътрудници на ФСБ, които са възнамерявали да убият президента Володимир Зеленски. Двама украински офицери, за които се твърди, че са взели участие в заговора също бяха задържани.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР