Руските власти са започнали раздаване на оръжия за доброволци от

...
Руските власти са започнали раздаване на оръжия за доброволци от
Коментари Харесай

Русия раздава оръжие на доброволци от области по границата с Украйна

Руските управляващи са почнали разпределяне на оръжия за доброволци от пограничните региони с Украйна. Близо Близо три хиляди души от Белгородска област са получили картечници, оръжия за събаряне на дронове и коли за предвижване.

Новината идва, откакто на няколко пъти бойци от така наречен Руски доброволчески корпус и диверсанти от легиона „ Свобода за Русия “, формирани от съветски жители, които се бият на страната на Украйна, направиха офанзиви в региона на Белгород.

Освен в Белгородска област оръжия са раздадени и на жителите от Курска област. Областният шеф Роман Старовойт публукува видео, на което инспектира подготвителен център за доброволци за съветската защита. Той прикани за снабдяването на доброволците с „ военни оръжия “ от оръжейните производители. Изказването притегли вниманието на профилиран боен канал в телеграм, в който беше посочено, че до момента доброволците са били снабдявани с ловни карабини, които могат да създават единствено единични изстрели.

По време на офанзивите на Руския доброволчески корпус и легиона „ Свобода за Русия “ през 2023 година се стигна до обстрел против няколко селища в региона на Белгород. Най-тежко, където няколко здания бяха развалени, а хиляди жители бяха евакуирани.

По-късно Москва заяви, че диверсантните групи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР