Руските власти са модифицирали антивирусния софтуер на Касперски Лаб“ и

...
Руските власти са модифицирали антивирусния софтуер на Касперски Лаб“ и
Коментари Харесай

Руските власти използвали софтуер на Касперски, за да шпионират САЩ

Руските управляващи са модифицирали антивирусния програмен продукт на „ Касперски Лаб “ и са го трансформирали в инструмент за шпионаж и ровене в компютрите по целия свят за секретни документи на федералните институции на Съединени американски щати. Това написа „ Уолстрийт джърнъл “ в електронното си издание, като се базира на настоящи и някогашни американски чиновници, предава ТАСС.

Според обявата модификациите на софтуера са били вероятни единствено със знанието на компанията „ Касперски Лаб. Те разрешавали да се търси по словосъчетанието " Top Secret ", което е отпечатано на секретните документи, или по кодовото име на секретните стратегии на Съединени американски щати.

В сряда съветската компания излезе с изказване, че не взе участие и няма информация за сходно нещо и още веднъж увери, че е подготвена да сътрудничи на американските управляващи при всеки случай, когато имат терзания, свързани с продуктите и системите на „ Касперски “.

Наскоро „ Уолстрийт джърнъл “ писа, че през 2015 година съветски хакери са откраднали подробни данни по какъв начин американските специфични служби проникват в компютърните мрежи на други страни и се бранят от кибер офанзиви. Според изданието Агенцията за национална сигурност е схванала за кражбата едвам предходната пролет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР