Руските власти регистрираха нов рекорд на смъртните случаи от коронавирус

...
Руските власти регистрираха нов рекорд на смъртните случаи от коронавирус
Коментари Харесай

Нов рекорд на смъртните случаи от коронавирус в Русия

Руските управляващи записаха нов връх на смъртните случаи от ковид от началото на пандемията - 346 души за денонощие. Новозаразените са последните 24 часа са 16 202. От през днешния ден носенето на маски на публични места е наложително на територията на цялата страна.

На днешното държавно съвещание президентът Владимир Путин насочи вниманието на министрите към създалата се, по думите му, тревожна конюнктура в някои райони на страната. Лекари от Курганска област се обърнаха за помощ към президента, откакто обявиха, че локалната система на опазване на здравето е в колапс.

Наложи се министерството на защитата незабавно да изпрати в района военни лекари. Болниците в град Омск отхвърлиха да одобряват двама заболели от Covid-19 в тежко положение поради липса тук-там в инфекциозните отделения. В припадък на обезсърчение водачите на колите за спешна помощ паркираха с включени сирени пред районното министерство на опазването на здравето. В последна сметка болните бяха приети в болница, а губернаторът на Омска област уволни един от заместник-министрите на опазването на здравето.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР