Руските власти провеждат „чистки“ на генералите от въоръжените сили заради

...
Руските власти провеждат „чистки“ на генералите от въоръжените сили заради
Коментари Харесай

Русия провежда „чистка“ сред своите генерали

Руските управляващи организират „ чистки “ на генералите от въоръжените сили поради неуспехите във войната против Украйна, твърди изданието gazeta.ua. По-специално, следствия са в ход против редица окупационни командири, оповестява Институтът за проучване на войната.

Руските управляващи са арестували командира на Черноморския флот на Руската федерация адмирал Игор Осипов. Освен това страната-агресор проверява вицеадмирал Сергей Пинчук, началник-щаб на Черноморския флот. Институтът за проучване на войната свързва двата случая на " пречистване " на командването с унищожаването на ракетния крайцер " Москва ".

Освен това редица съветски командири бяха отстранени от постовете си за незадоволителна работа. Сред попадналите под „ чистката “ са командирът на 6-та общооръжейна войска на съветските нашественици, командирът и заместник-командирът на 1-ва гвардейска танкова войска, както и командирът на 22-ри армейски корпус на нашествениците.

Въпреки това Институтът отбелязва, че „ чистките “ измежду съветските офицери няма да подобрят качествата на Русия, защото заместващите командири ще бъдат по-малко опитни и ще са подложени на мощен напън за реализиране на неразумни цели, сложени от Кремъл.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР