Руските власти поискаха от компанията Гугъл (Google) да прекрати използването

...
Руските власти поискаха от компанията Гугъл (Google) да прекрати използването
Коментари Харесай

Руските власти поискаха от Гугъл да прекрати използването на Ютюб за рекламиране на незаконни акции

Руските управляващи желаеха от компанията Google (Google) да приключи потреблението на платформата Ютюб (YouTube) за "рекламиране на противозаконни акции ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Държавният орган за контрол на телекомуникационния бранш Роскомнадзор заяви през днешния ден, че е изпратил надлежно писмо до американския интернет колос.

Вчера десетки хиляди хора се включиха в най-големите политически митинги в Русия през последните осем години, с цел да призоват за свободни и почтени локални избори в столицата Москва другия месец.

Днес Роскомнадзор предизвести Google, че в случай че не извърши настояването, това ще бъде възприето като интервенция в суверенните работи на Русия и оказване на враждебно въздействие. Запазваме си правото на съответна реакция, подчертаха от съветския държавен контролен орган в официално съобщение.

По-рано през днешния ден Андрей Климов, заместник-председател на комисията на Съвета на Федерацията по интернационалните работи, горната камара на съветския парламент, съобщи, че задгранични сили са употребявали Ютюб, с цел да манипулират участниците във вчерашния митинг в Москва. Климов е и ръководител на краткотрайната комисия за отбрана на държавния суверенитет и попречване на интервенция във вътрешните работи на Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР