Руските власти освободиха от ареста активистката Любов Собол, близка до

...
Руските власти освободиха от ареста активистката Любов Собол, близка до
Коментари Харесай

Освободиха руска активистка от затвора

Руските управляващи освободиха от ареста активистката Любов Собол, близка до опозиционния водач Алексей Навални. Тя беше арестувана преди повече от 48 часа. Собол разгласява видеозапис в Туитър, на който е на улица в съветската столица, съобщи БНР.

" Напълно почтена съм ", съобщи 33-годишната адвокатка пред телевизия " Дожд ". " Смятам, че това обвиняване против мен е възмездие против Навални, колкото и неуместно да звучи, възмездие за обстоятелството, че оживя, откакто беше токсичен с химическо оръжие, възмездие за активността му против корупцията ", добави тя. Собол беше задържана в петък, дни откакто Навални заяви, че се е обадил на един от хипотетичните участници в опита за отравянето си.

По-късно адвокатката позвънила на вратата на същия хипотетичен чиновник на съветската Федерална работа за сигурност. Според съветските управляващи тя е следствена за закани и нарушение на неприкосновеността на жилището. Твърди се, че е проникнала в дома на стара жена. Обвинение, което Собол отхвърля. По повдигнатите обвинявания Любов Собол може да получи присъда до две години затвор, отбелязва AP, като напомня, че Федералната работа за сигурност дефинира записа от позвъняването на Навални като имитация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР