Руските власти обявиха за издирване активистка от пънк групата Пуси

...
Руските власти обявиха за издирване активистка от пънк групата Пуси
Коментари Харесай

Русия обяви за издирване активистка от пънк групата “Пуси райът“

Руските управляващи оповестиха за търсене активистка от пънк групата " Пуси райът " в миг, когато Кремъл се пробва да заглуши всевъзможни форми на противоречие, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Асошиейтед прес.

Руската медия " Медиазона " откри името на Надежда Толоконникова в базата данни за търсени лица на съветското министерство на вътрешните работи. АП съумя да удостовери в същата база данни, че Толоконникова е търсена по обвинявания в осъществяване на престъпно закононарушение, без да се показва съответното обвиняване.

Толоконникова се прочу с присъединяване си в митинга и " пънк молитвата " на " Пуси райът " в московската катедрала " Христос Спасител " през 2012 година Тя прекара близо 2 години в пандиза.

По-рано този месец един от най-хубавите юристи по каузи за отбрана на човешките права в Русия, Павел Чиков, сподели, че против Толоконникова е формирано наказателно произвеждане по обвиняване в накърняване на религиозните усеща на вярващите, действие, криминализирано в Русия след " пънк молитвата " на " Пуси райът " в катедралата през 2012 година

Толоконникова е напуснала Русия и съгласно някои информации живее в Съединени американски щати. През 2021 година съветските управляващи я категоризираха като " задграничен сътрудник ", което е постоянно прилагана процедура и по отношение на самостоятелни медии и опозиционни деятели, показва АП.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР