Руските власти обявиха частично отваряне на границите на страната, които

...
Руските власти обявиха частично отваряне на границите на страната, които
Коментари Харесай

Русия частично отваря границите си

Руските управляващи оповестиха отчасти отваряне на границите на страната, които бяха блокирани поради коронавирусната пандемия на 30 март, и идно до края на този месец цялостно отпадане на противоепидемичните ограничавания в Москва.
Премиерът Михаил Мишустин изясни, че в Русия към този момент ще бъдат допускани единствено задгранични жители, които се нуждаят от лекуване там, както и такива, които имат родственици и попечители, за които би трябвало да се грижат. Руснаци ще могат да напущат страната си за грижа за близки, за лекуване, работа или образование.
Същевременно кметът на Москва Сергей Собянин разгласи постепенна анулация на множеството ограничаващи ограничения в столицата.
„ Фактически Москва се връща към нормалния си темп на живот. Всички съществени ограничавания, при изискване на опазване на епидемиологичната сигурност и предвид на санитарните ограничения, ще бъдат анулирани през юни “, сподели той. 
От на следващия ден отпада режимът на самоизолация за всички, в това число за възрастните хора с хронични болести. Премахват се и електронните пропуски за пътешестване с персонален и публичен превоз. До края на месеца ще отворят порти заведенията за хранене, стоматологичните кабинети, музеите, библиотеките, басейните и фитнес-клубовете. 
Премиерът Михаил Мишустин също така разпореди на санитарните и на авиационните управляващи да разработят проекти за обновяване на спрените през март интернационалните полети. Според изявления в съветската преса това ще стане на 15 юли. Водят се договаряния с няколко европейски страни, Китай и Турция.
От началото на пандемията в Москва са регистрирани 197 000 случаи на болест. Темпът на нарастване все още е с 2000 на на ден.
В цяла Русия за последното денонощие са регистрирани малко под 9000 новозаразени. Общият брой в страната е 476 000. Смъртните случаи са 5971.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 8 юни
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР