Руските власти обвиниха Би Би Си, че разпространява идеите на

...
Руските власти обвиниха Би Би Си, че разпространява идеите на
Коментари Харесай

Руските власти обвиниха Би Би Си, че разпространява идеите на ИД

Руските управляващи упрекнаха Би Би Си, че популяризира концепциите на джихадистката организация "Ислямска страна " и споделиха, че наблюдават нейните стратегии непрекъснато в границите на тяхно следствие. Тези обвинявания бяха отправени в подтекста на напрежението сред Москва и Лондон, съобщи Франс прес.

"Открихме наличие, разпространяващо идеологичните позиции на терористична организация в уеб страницата на съветски на Би Би Си ", съобщи съветският регулаторен медиен орган Роскомнадзор. Той прецизира, че става дума за "цитати " на водача на Ислямска страна Абу Бакр ал Багдади.

"В ход са експертизи, с цел да се ревизира дали това наличие съблюдава съветските стандарти против екстремизма ", добавя регулаторният орган.

В Русия ИД е неразрешена и медиите би трябвало да упоменават това всеки пък, когато приказват за тази група.

В края на декември съветският медиен регулаторен орган разгласи началото на инспекции на дейностите в Русия на Би Би Си уърлд нюз и на интернет уеб страниците на Би Би Си. Мярката беше в отговор на обвиняванията на английския медиен регулаторен орган, че съветската телевизия на британски език Ар Ти е нарушила разпоредбите за безпристрастност.

Би Би Си уърлд нюз е осведомителният канал на британски на Би Би Си, предопределен за интернационалната публика. Руската работа на Би Би Си съществува единствено в интернет.

Медийният регулаторен орган разясни, че инспекциите на Би Би Си ще бъдат осъществени от 14 до 31 януари. Освен това той даде до 16 януари период на медията да даде документи, потвърждаващи, че тя съблюдава закона, ограничителен присъединяване на непознати лица в капитала на медиите, популяризирани в Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР