Руските власти не се съмняват, че експлозията на Кримския мост

...
Руските власти не се съмняват, че експлозията на Кримския мост
Коментари Харесай

ИЗВЪНРЕДНО: Кремъл: Взривът на Кримския мост е терористичен акт, камионът е тръгнал от България

Руските управляващи не се съмняват, че детонацията на Кримския мост е терористична офанзива против сериозна гражданска инфраструктура, сподели съветският президент Владимир Путин в неделя. Той добави, че зад случая стоят украинските специфични служби, оповестява ТАСС.

„ Както преди малко съобщихте, няма подозрение. Това е терористичен акт, ориентиран към заличаване на сериозната гражданска инфраструктура на Руската федерация. Автори, причинители, клиенти са специфичните служби на Украйна “, сподели президентът на среща с ръководителя на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин.

Ръководителят на Следствения комитет удостовери това, като добави, че жители на Русия и непознати страни са помогнали на украинските специфични служби в подготовката на нападението.

В събота сутринта на Кримския мост беше взривен камион, вследствие на което се възпламениха цистерните на прилежащ товарен трен. Загинаха трима души. Рухнаха два сектора от автомобилната част на моста, отиваща към полуострова.

Откривайки срещата, Путин обърна внимание на обстоятелството, че следователите " повече от ден работят по следствието на събитието, което се случи през вчерашния ден рано сутринта на Кримския мост ". Той уточни, че към този момент има предварителни данни от следствието и изиска ръководителят на Обединеното кралство да рапортува за резултатите.

Бастрикин в отговор сподели, че следственият екип на Главното следствено ръководство, специалисти, криминалисти, „ дойдоха доста бързо на мястото “, „ с присъединяване на експерти по експлозиви, криминалисти разгледаха в детайли местопроизшествието, направиха авансово, добре - обосновани изводи. "

" Образувахме дело по втора част на член 205 " Тероризъм " и това се удостоверява от данните от началния стадий на следствието. Разпитани са доста очевидци и очевидци, стартирани са специфични експертизи и в огромна степен са приключени - това е взривна, генетична, криминалистична експертиза. Дадени са съответните инструкции за осъществяване на оперативно-издирвателни действия на органите на ФСБ, Министерство на вътрешните работи на Русия ", сподели той.

Както означи Бастрикин, маршрутът на взривения камион към този момент е открит. „ Това са България, Грузия, Армения, Северна Осетия, Краснодарски край “, изброи той.

Освен това, продължи ръководителят на Следствения комитет, са открити превозвачи - лица, които са взели участие в организирането на придвижването на камиона. „ С помощта на оперативни чиновници на ФСБ беше допустимо да се разпознават обвинени всред тези, които биха могли да приготвят терористична офанзива, и лица, които работят на територията на Руската федерация “, заяви той.

Бастрикин добави, че Обединеното кралство продължава експертните проучвания " във връзка с изясняването на задачите и дилемите на това подкопаване ". В същото време той акцентира, че изключителното състояние " сигурно има терористичен темперамент ". „ Това е терористичен акт. Всички наши данни от началния стадий на следствието през днешния ден ни разрешават да създадем категоричен извод – това е терористична офанзива, която е готова от украинските специфични служби и задачата на тази терористична офанзива е да унищожи огромен цивилен инфраструктурен обект, който е доста значим за Руската федерация, изключително в Крим ", сподели той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР