Руските власти имат право да спрат, мобилизират и пратят на

...
Руските власти имат право да спрат, мобилизират и пратят на
Коментари Харесай

Русия третира българите с двойно гражданство като руснаци: има право да ги мобилизира и прати на война

Руските управляващи имат право да спрат, активизират и пратят на фронта в Украйна българите с двойно поданство (българско и руско), които се намират на територията на Руската федерация, съобщи зам.-министърът на външните работи и някогашен дипломат на България в Украйна Костадин Коджабашев на брифинг в Министерство на външните работи в отговор на журналистически въпрос през днешния ден.

    " Докато се намират на територията на Русия, господства съветският им паспорт и те са третирани като съветски жители. За такива хора съществуват военни отговорности. С връчването на съветския им паспорт им се връчва и военна брошура. Независимо от обстоятелството, че са български жители, е евентуално да бъдат спрени (да изоставен страната) от съветските управляващи ", сподели Коджабашев.

Той не съумя да посочи какъв брой тъкмо са българските жители на територията на Руската федерация, нито какъв брой от тях имат и съветско поданство.

    " Не са доста. Тези, които имат български паспорт, имат право да изоставен Русия - тези, които имат единствено български паспорт. При тях процесът е по-скоро усложнен от недостиг на самолетни билети и скупчването на граничните пунктове на доста хора ", сподели зам.-министърът, който е някогашен дипломат на България в Украйна.

Посолството ни в Москва сега се пробва да провежда възможното прекачване в България на студенти с двойно поданство. Засега не са постъпили такива претенции, задачата ни изследва опцията да окаже такава помощ, в случай че се наложи.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР