Руските въоръжени сили са установили контрол над източноукраинското село Богдановка,

...
Руските въоръжени сили са установили контрол над източноукраинското село Богдановка,
Коментари Харесай

Москва обяви, че е превзела украинското село Богдановка между Бахмут и Часов Яр

Руските въоръжени сили са открили надзор над източноукраинското село Богдановка, западно от град Бахмут, в Донецка област, предават Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
Ройтерс се базира на публично изказване на съветското министерство на защитата от през днешния ден.

Селото има стратегическо разположение, отбелязва Ройтерс. То се намира на малко под 10 километра североизточно от град Часов Яр, който Русия се пробва да доближи, откакто през февруари завладя разположения на юг град Авдеевка.

Франс прес показва, че Богдановка се намира сред Бахмут и Часов Яр, на територия, в която съветските войски настъпват в последните седмици против украинските елементи, изнемогващи от дефицита на муниции.

" Подразделение от войските под Южното командване откри цялостен надзор над Богдановка и прилежащата към селището околност в Донецката национална република ", се споделя в изказване на съветското министерство на защитата, представено от Агенция Франс Прес.

Донецката национална република, заемаща част от украинската Донецка област, се е самопровъзгласила като част от Русия на територията на Украйна, а ръководителят ѝ е назначен от Кремъл.

До съветската пълномащабна инвазия в Украйна през февруари 2022 година Богдановка е населявана от малко над 100 поданици, показва Агенция Франс Прес, като обръща внимание на обстоятелството, че известието за завладяването на селото от Москва идва ден откакто Камарата на представителите в Конгреса на Съединени американски щати утвърди военна помощ на стойност 95 милиарда $, в която влиза помощ за Украйна за 61 милиарда $.

Агенцията добавя, че в третата година на сраженията против Русия украинската войска е изтощена от дефицита на муниции и компликациите при набора на хора за фронта.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР