Руските въоръжени сили са бомбардирали Житомир, включително две болници, едната

...
Руските въоръжени сили са бомбардирали Житомир, включително две болници, едната
Коментари Харесай

Русия бомбардира болници в Житомир

Руските въоръжени сили са бомбардирали Житомир, в това число две лечебни заведения, едната от които детска, съобщи кметът на северния украински град Серхий Сухомлин, представен от Асошиейтед прес. Той посочи, че няма потърпевши при въздушния удар.

По-рано украинските управляващи оповестиха, че през вчерашния ден е бил бомбардиран родилен дом в югоизточния пристанищен град Мариупол. Ранени били 17 души – болничен личен състав и бременни дами.

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия в геноцид и прикани за стягане на глобите против нея.

Ние предупредихме в наше изказване от 7 март, че украински радикали са трансформирали тази болница (в Мариупол) във боен обект, реагира съветският първи заместител непрекъснат представител в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.

Вчера покрайнини на столицата Киев и на Харков, втория по величина украински град, бяха подложени на артилерийски обстрел, отбелязва АП.

В Харков минимум четирима души са починали, а 15 са били ранени при разрушаването на полицейски сектор, сподели представителят на украинската прокуратура Серхий Болвинов. По негови данни от началото на съветската инвазия на 24 февруари в града са били убити общо 282 души, измежду които шест деца.

Руската военна колона северозападно от Киев е напреднала малко за повече от една седмица и непрестанно търпи загуби, съобщи през днешния ден английското Министерство на защитата, представено от Ройтерс.

То предвижда в изказване, че с увеличението на убитите съветски бойци в Украйна президентът Владимир Путин ще бъде заставен да трансферира в прилежащата страна още съветски военни елементи. Британското Министерство на защитата регистрира и доста понижаване на интензивността на съветските военновъздушни сили над Украйна през последните дни.

Над 10 хиляди цивилни са били евакуирани през вчерашния ден от градове и села в региона на украинската столица, заяви тази заран шефът на Киевска област Олексий Кулеба, представен от Ройтерс.

Повече от 213 хиляди души са влезнали в Русия от Украйна, съобщи ТАСС, като се базира на източници от съветските силови структури.

Над 185 хиляди от тези хора са поданици на провъзгласените от сепаратистите Донецка и Луганска национална република (ДНР и ЛНР), които бяха приети от Русия за самостоятелни страни на 21 февруари – три дни преди тя да нахлуе в Украйна.

Евакуирането на хора от ДНР и ЛНР в Русия стартира на 18 февруари, напомня ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР