Руските въоръжени сили нанесоха удар с далекобойни високоточни оръжия с

...
Руските въоръжени сили нанесоха удар с далекобойни високоточни оръжия с
Коментари Харесай

Руската армия унищожи местата за производство, изстрелване и съхранение на украински дронове

Руските въоръжени сили нанесоха удар с далекобойни високоточни оръжия с въздушно изстрелване по украински отбранителни уреди, участващи в производството на атакуващи дронове, употребявани за осъществяване на терористични офанзиви против Русия, сподели представителят на Министерството на защитата генерал-лейтенант Игор Конашенков.

Освен това са били ударени места за предпазване и пускови площадки за атакуващи дронове, според  канала Telegram на  руското министерство на защитата.

Целта на офанзивата беше реализирана. Плановете на киевския режим за осъществяване на терористични офанзиви против Русия в близко бъдеще са осуетени.

Също по този начин Министерството на защитата рапортува за напредъка на СВО.

Руските войски нанесоха огнево проваляне на подразделения на Въоръжените сили на Украйна в купянското направление в регионите на Ивановка, Котляровка, Подолов, Першотравневой на Харковска област и Новоселовски на Луганската национална република (ЛНР). Ликвидирани са над 40 военнослужещи и две бронирани машини, оповестиха от министерството.

Артилерийски огън в посока Красно-Лимански порази пет ротни тактически групи от 95-а десантно-щурмова, 92-ра механизирана бригада на въоръжените сили на Украйна и 111-та бригада за терористична защита покрай селищата Стелмаховка и Розовка на ЛНР, както и Серебрянското горско стопанство. Загубите на съперника през миналото денонощие в това направление възлизат на над 150 убити и ранени военнослужещи, един бронетранспортьор е погубен.

Руските войски не престават настъпателните дейности в Донецкото направление. В резултат на дейните дейности на съветските елементи през миналото денонощие са премахнати над 110 военнослужещи, две машини на пехотата, пет бронирани машини, изброи Конашенков.

В региона на Дорожнянка, Запорожка област, в южно-донецко направление елементи на Въоръжените сили на Украйна направиха несполучливи опити за контраофанзива за връщане на изгубените позиции. Артилерийски удари отблъснаха контраатаките. Унищожени са над 50 военнослужещи и две бронирани машини.

Също по този начин бяха унищожени шест украински диверсионно-разузнавателни групи (ДРГ), настоящи в посока Дорожнянка, Новоандреевка, Запорожка област, Нескучное, Николски и Новомихайловка на Донецката национална република (ДНР).

Ракетните войски и артилерия на съветските въоръжени сили са поразили 68 артилерийски установки на огневи позиции, жива мощ и техника в 102 региона, оповестиха от Министерството на защитата.

В региона на Камишевка на ДНР е погубен мобилен радар за въздушно наблюдаване на Въоръжените сили на Украйна.

Американски контрабатареен радар AN/TPQ-50 е погубен в региона на Артемовск на ДНР.

В Мирнейски регион на Запорожка област е погубен склад за муниции на Въоръжените сили на Украйна, обобщиха от военното ведомство.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР