Руските въоръжени сили могат да стигнат до столицата на Естония

...
Руските въоръжени сили могат да стигнат до столицата на Естония
Коментари Харесай

Командирът на естонския спецназ предрече гибел на руската армия, ако посмее да нахлуе в Талин

Руските въоръжени сили могат да стигнат до столицата на Естония - Талин за два дни, само че там ги чака крах. Това съобщи командирът на естонския спецназ Рихо Юхтеги в изявление за " Политико ".

" Те (руснаците) могат да стигнат до Талин, само че по-късно ще отрежем линиите им за връзка, линиите за доставяне и всичко останало. Те могат да стигнат до Талин за два дни, само че ще умрат в Талин. И те знаят за това - споделя Юхтеги.

Според думите му, стрелбата по съветската войска ще бъде от всеки ъгъл.

Юхтеги отбелязва също по този начин, че за сполучливата опозиция на Русия Естония се нуждае от приноса на всеки жител на страната. " Паниката е неприятно нещо. Опитваме се да разбираем на хората, че съпротивата по време на война стартира през днешния ден ", споделя полковникът.

По-специално, той акцентира, че Естония би трябвало да бъде подготвена за всяко развиване на събитията.

" Не знам какво ще стане, в случай че руснаците в действителност стартират война. Знам единствено, че всеки естонец ще се бори ", заключи Юхтеги.

В началото на юни някогашния президент на Естония Тоомас Хендрик Илвес съобщи, че Русия може да загуби надзор над някои градове в страната, в случай че Москва реши да нападне Естония. " Разбира се, Русия може да нападне Естония, само че скоро по-късно тя може да загуби даже Омск и Томск, да не приказваме за Санкт Петербург. Те помнят това ", - сподели тогава някогашният естонски водач.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР