Руските туристи, пребиваващи в европейските страни, които са затворили въздушното

...
Руските туристи, пребиваващи в европейските страни, които са затворили въздушното
Коментари Харесай

Руските туристи в Европа ще бъдат връщани през Близкия изток и Турция

Руските туристи, пребиваващи в европейските страни, които са затворили въздушното си пространство за съветски самолети, ще бъдат връщани вкъщи по директни направления през трети страни, в това число Истанбул, Дубай и Кайро, съобщи пред РИА Новости вицепрезидентът на Руския съюз на туристическата промишленост (РСТИ) Дмитрий Горин.

Около 20 европейски страни, измежду които Норвегия, България, Словения, Унгария и Обединеното кралство, са затворили небето си за съветски самолети.

" Поради затварянето на полетите туроператорите се договарят с Ростуризъм за превозването на 400 самостоятелни и проведени туристи от Будапеща в Унгария, 500 проведени туристи от България и към 200 от Мадейра в Португалия. Руски туристи сега има и във Англия, Словения и Австрия. Обмислят се директни полети през трети страни, в това число през летищата на Истанбул, Дубай, Абу Даби, Доха и Кайро, както и други отворени страни ", сподели Горин.

Той означи, че заради несигурността и нестабилната обстановка в света съветските туристи са заели изчаквателна позиция. " Туристите задават доста въпроси на туристическите компании. Продажбите са намалели доста. Волатилността на валутните курсове оказва доста въздействие върху интернационалните пътувания, което води до повишение на цените в рубли ", - съобщи заместник-председателят на Руския съюз на туристическата промишленост.

Въпреки това Горин подсети, че дестинации като Турция, Египет, Обединените арабски емирства, Малдивите и Тайланд остават отворени за руснаци.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР