Руските тежки огнеметни системи ТОС-1А Солнцепьок са признати от иракското

...
Руските тежки огнеметни системи ТОС-1А Солнцепьок са признати от иракското
Коментари Харесай

В Ирак наредиха ТОС-1А „Солнцепьок” сред оръжията на победата над ИД

Руските тежки огнеметни системи ТОС-1А „ Солнцепьок ” са приети от иракското командване като едно от оръжията на успеха над ИД, заяви warfiles.ru. Тази оръжейна система, наред с бронираните машини „ Хъмви” и танковете Т-72М1 и М1А1 „ Абрамс”, била демонстрирана на състоялия се церемониал на успеха над терористите от ИД.

Те са употребявани на най-важните сектори на фронта в Ирак по време на приключващата война, като оказвали голямо деморализиращо влияние върху бандитските отряди.

Изпълнени върху шасито на главните танкове Т-90А, „ Солнцепьок” показали удивителна надеждност и дарба да оцеляват – не е изгубен нито един ТОС.

Военните специалисти смятат, че опитът от потреблението на тази техника в Ирак може да послужи при основаване на нови модели тежки огнеметни системи.

Иракчаните справедливо отдали дължимото и на „ Абрамс”, само че в техните военни среди се прокрадва отчаяние от изгубените 48 машини, освен това постоянно от остарял модел руски ПТУР. Това е една от аргументите Багдад да реши да закупи съветските Т-90С.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР