Руските спортисти нямат място на Олимпиадата в Париж през 2024 ...

Руските спортисти нямат място на Олимпиадата в Париж през 2024

Зеленски поиска от Макрон да не пуска руски спортисти на Олимпиадата през 2024 г.

Руските спортисти " нямат място " на Олимпиадата в Париж през 2024 година Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон във вторник, когато страната му означи 11 месеца от началото на войната, оповестява " Франс прес ".

По-специално подчертах, че спортисти от Русия не бива да имат място на Олимпийските игри в Париж , написа той в " Телеграм ".

Руските сили нахлуха в Украйна на 24 февруари предходната година - единствено дни след церемонията по закриването на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Международният олимпийски комитет и прилежащ Беларус, които Кремъл употребява като плацдарм за нападението си.

В Русия или Беларус не е проведено интернационално спортно събитие от експлоадирането на спора и националните знаци на страните са отстранени от такива огромни надпревари.

Миналата година ръководителят на МОК Томас Бах съобщи, че би желал глобите по повод на спорта да бъдат разширени през 2023 година и пожела мощен украински тим на Олимпиадата в Париж и на Зимната олимпиада в Италия през 2026 година

През декември Зеленски още веднъж прикани всички съветски спортисти да бъдат изцяло изолирани от интернационалните надпревари.

Украинският президент съобщи на Бах, че гневно се опълчва на мнението на Олимпийския и Параолимпийския комитет на Съединени американски щати, че съветските и беларуските спортисти могат да се състезават на Игрите в Париж, стига да не носят флаговете на своите страни.
 Параолимпийците отрязаха съветските и беларуските спортисти
Параолимпийците отрязаха съветските и беларуските спортисти

Голям брой участници са предизвестили, че ще бойкотират игрите

Източник: news.bgКОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg