Руските следователи са заплашили да погребат Алексей Навални на територията

...
Руските следователи са заплашили да погребат Алексей Навални на територията
Коментари Харесай

Руските власти заплашват да погребат Навални на територията на затвора

Руските следователи са заплашили да погребат Алексей Навални на територията на затворническата колония, където той умря, в случай че фамилията му не се съгласи да провежда закрито заравяне, заяви екипът на опозиционния водач.
 
" Следователите се обадиха на майката на Алексей и ѝ сложиха ултиматум. Тя има три часа, с цел да се съгласи на скрито заравяне без обществено сбогуване, или Алексей ще бъде заровен в колонията ", написа говорителката на Навални Кира Ярмиш в обществената мрежа X.
 
Майка му Людмила Навалная " отхвърли да договаря, тъй като те нямат право да вземат решение по какъв начин и къде да погребат сина ѝ ", съобщи Ярмиш. Екипът на Навални твърди, че съветските управляващи се " опасяват " от опозиционния водач даже след гибелта му и отхвърлят да разрешат обществено заравяне, което би могло да се трансформира в израз на поддръжка за опозицията му против Путин.
 
Съмишлениците също по този начин нарекоха Путин " палач, който се пробва да прикрие следите си ", като не позволява самостоятелен съдебномедицински разбор на тялото на Навални. През последната седмица съветската полиция арестува стотици опечалени на спонтанни монументи в памет на опозиционния водач.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР