Руските сили забавят общия темп на своите настъпателни операции в

...
Руските сили забавят общия темп на своите настъпателни операции в
Коментари Харесай

ISW: Русия забавя офанзивата в Украйна, не изпраща московчани на фронта

Руските сили забавят общия ритъм на своите настъпателни интервенции в Украйна.  Това се показва в дневния преглед за обстановката в Украйна на Института за проучване на войната (ISW).

Руският министър на защитата Сергей Шойгу обаче удостовери, че задачите на Русия във войната не са се трансформирали.

На среща с министрите на защитата от страните членки на Шанхайската организация за съдействие Шойгу съобщи, че съветските войски умишлено ще забавят темпото на настъпателните интервенции в Украйна в опит да минимизират цивилните жертви.

Шойгу също повтори, че интервенцията в Украйна върви по проект и че съветските сили ще изпълнят всички сложени цели. Думите му потвъждават оценката на ISW, че максималистичните стратегически цели на Русия в Украйна остават непроменени . Руското министерство на защитата към този момент е давало сходни изказвания, с цел да регистрира темпото на интервенциите в Украйна.

Изявлението на Шойгу може също по този начин да е опит на съветското МО да изясни и извини незначителния прогрес, който съветските сили реализираха в Украйна през последните шест седмици. Откакто на 16 юли съветските сили възобновиха офанзивните интервенции след краткотрайна пауза, те завоюваха към 450,84 km2 нова територия - повърхност с приблизителните размери на Андора. За сметка на това, съветските сили са изгубили почти 45 000 км2 територия от 21 март (приблизителната дата на най-дълбокото нахлуване на съветските сили в Украйна) - повърхност, по-голяма от Дания.
 Експлозии край Антоновския мост в Херсон
Експлозии край Антоновския мост в Херсон

За детонации се оповестява и от региона на столицата Киев

Както ISW означи по-рано, съветските сили не са в положение да трансфорат лимитираните тактически достижения в по-широки оперативни триумфи и техните настъпателни интервенции в Източна Украйна са кулминационни. Изявлението на Шойгу евентуално е опит да се обяснят тези усложнения.

Институтът показва и че Кремъл евентуално се пробва да защищити жителите на Москва от акцията за набиране на военни , което може да докара до известно обществено напрежение. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли всевъзможни известия за образуването на основания в Москва доброволчески " Собянински полк " на 13 юли, малко откакто съветският опозиционен вестник " Медуза " заяви, че в полка в Москва е почнало набиране на трудови мигранти и поданици на разнообразни съветски райони.

Biznes Online означи, че всички изказвания в медиите по отношение на " Собянинския полк " са спрели след опровержението на Песков. Тази неочаквана смяна може да значи, че р уската столица е прекратила набирането на фрагменти за " Собянинския полк " в опит да избегне рецензиите на московчани.
 Кървава баня! Русия удари железопътна гара в Украйна
Кървава баня! Русия удари железопътна гара в Украйна

Най-малко 22 души са убити, а други 50 са ранени
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР