Руските Сили за специални операции (ССО) в голяма степен решиха

...
Руските Сили за специални операции (ССО) в голяма степен решиха
Коментари Харесай

Руската операция в Сирия: На секретните „вежливи хора” се привидя само сянката

Руските Сили за специфични интервенции (ССО) в огромна степен взеха решение края на войната и успеха над ИД. Тяхната активност обаче се намира под гриф ”Строго секретно ” и за техните триумфи необятната общност съвсем нищо не знае, написа warfiles.ru. Първите бойци на ССО се появиха в Сирия още преди формалното въвеждане там на съветските войски.

Уникална беше интервенцията през ноември 2015 година по спасяването на екипажа на фронтовия бомбардировач Су-24, свален от турските Военновъздушни сили. Тогава бойци от ССО взаимно с локални сирийски отряди откри щурмана и го избави. Конкретно не бе упоменато присъединяване на спецназовците, само че то се подразбираше.

Едва откакто през март 2016 година край Палмира терористите разкриха лейтенант Александър Прохоренко и той извика артилерийския огън върху себе си, стана известно, че „ вежливите хора” насочват авиацията за удари по обекти на терористите. Впрочем в италианския град Вало Сото през последния август откриха монумент на героя Прохоренко. (Виж ВИДЕОТО).

В разнообразни медии бяха оповестени няколко следствия, отдадени на загубите на „ вежливите хора”, само че какъв брой в действителност починаха си остана загадка.

Подразделения на съветските ССО участваха и в непосредствени бойни дейности, правиха нощни рейдове против обекти и пунктове за ръководство на джихадистите. Активно работеха снайперистите и групите с ПТРК. БЛИЦ в миналото описа за тайнствено изтребване на главатари в Алепо.

В сирийските обществени мрежи се появиха няколко видеозаписи по какъв начин съветски командоси работят взаимно с държавни отряди.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР