Руските сили за сигурност ще проверят информацията за скритите в

...
Руските сили за сигурност ще проверят информацията за скритите в
Коментари Харесай

Силовите структури се заеха със сметките на Чубайс в Европа

Руските сили за сигурност ще ревизират информацията за скритите в европейски банки сметки на някогашния началник на “Роснано ” Анатолий Чубайс, който напусна Русия.

„ Силовите структури ще ревизират информацията за скритите сметки на Чубайс, които може да са в европейски банки. Сумата на задгранична валута върху тях може да доближи няколко милиарда “, разкрива осведомен източник.

В интерес на следствието източниците не прецизират в кои банки „ могат да се съхраняват впечатляващи суми, вероятно получени нелегално “.

В началото на май представител на Чубайс сподели, че някогашният почитан служител неотдавна е посетил Турция, след което - Израел. Прессекретарят на президента на Русия Дмитрий Песков сподели, че Кремъл няма нито опция, нито предпочитание да следи ориста на Анатолий Чубайс.

В края на април източник, непосредствен до Чубайс, заяви, че някогашният общоприет шеф на “Роснано” е в Италия и не възнамерява да се връща в Русия. На 21 април Чубайс напусна борда на шефовете на “Система” и портфейлната ѝ компания “Електрозавод”. В началото на април Чубайс беше свикан в Хамовническия съд в Москва, с цел да даде показания като фигурант по дело за машинация и кражба в изключително огромни размери.

Припомняме, на 25 март Кремъл заяви, че съветският президент Владимир Путин е подписал декрет за освобождението на Анатолий Чубайс от поста специфичен представител на президента за връзки с интернационалните организации за реализиране на задачите за стабилно развиване. Два дни по-рано се появи информация, че Чубайс е напуснал Русия. Последното предложение на Чубайс беше въвеждането на ценообразуване на въглеродните излъчвания.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР