Руските сили за сигурност са открили в Москва скривалище за

...
Руските сили за сигурност са открили в Москва скривалище за
Коментари Харесай

В Москва откриха скривалище на терористите от Крокус сити хол

Руските сили за сигурност са разкрили в Москва укритие за оръжия, употребявано от нападателите за офанзивата в концертната зала " Крокус сити хол ", оповестява вестник " Известия ", представен от " Фокус ".

Според източници на изданието скривалището е било намерено в хода на следствените дейности с един от обвинените, който е бил отведен на място.

Междувременно още един от арестуваните по случая – Алишер Касимов, апелира решението за ареста му. Той е притеглен по делото поради отдаването чартърен на апартамент на хипотетичните причинители.

Служители на Държавния комитет за национална сигурност на Таджикистан са задържали деветима души, за които се допуска, че са свързани със обвинените за офанзивата в концертната зала " Крокус сити хол “ и групировката " Ислямска страна в Хорасан “, съобщи в това време Reuters, като се базира на източници от силите за сигурност на страната.

Подчертава се, че арестите са били осъществени на 25 март в град Вахдат. След това обвинените са откарани в столицата Душанбе.

Допълнителни детайлности не се привеждат към сегашния миг.

Нападението против концертната зала " Крокус сити хол “ край Москва стана вечерта на 22 март. Няколко души нахлуха в постройката и започнаха да стрелят по хората с картечници. След това постройката бе подпалена.

Предполагаемите причинители бяха арестувани рано сутринта на 23 март в Брянска област на път към границата с Украйна. Те са от Таджикистан. Басманският съд на Москва ги остави под арест до 22 май. По случая са арестувани общо 12 души.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР