Руските сили за сигурност обградиха от сутринта в петък църквата

...
Руските сили за сигурност обградиха от сутринта в петък църквата
Коментари Харесай

Църквата, в която ще бъде погребението на Навални, е обсадена от полиция. Вече има арестувани


Руските сили за сигурност обкръжиха от сутринта в петък църквата и гробището в Москва, където би трябвало да се състоят панахидата и погребението на опозиционера Алексей Навални. Вече има арестувани жители.

Това се случва, откакто в четвъртък от екипа на рецензия на Кремъл, умрял в съветски затвор пред две седмици, оповестиха, че погребални организации са били заплашвани да не транспортират тялото му до църквата. Преди това на околните беше, в която да проведат всеобщо поклонение.

След гибелта на Навални управляващите първо отказваха на майка му да види тялото, а по-късно отказваха да ѝго предадат, поставяйки изискване погребението да е единствено в фамилен кръг.

Часове преди панахидата в петък, Кира Ярмиш от екипа на Навални заяви, че роднините му са получили тялото със забавяне. Междувременно пред църквата в московския квартал " Марино ", в който беше домът на Навални, се вие дълга опашка от хора, които желаят да го изпратят - към 1000 души, съобщи Ройтерс. Те скандират името на Навални. Вътре в постройката е цялостно с служители на реда.

Още от рано сутринта наоколо до църквата към този момент се бяха натрупали минимум 40 полицейски коли с разнообразни размери - от коли до специфични рейсове. По пътя бяха сложени железни огради и охраняваха служители на реда за битка с безредиците. В парка до гробището има и конна полиция.

Вдовицата Юлия Навалная към този момент изрази опасения, че на погребението може да има арести, както, поставяли цветя в негова памет.

На излизане от Воронеж са арестувани четирима души, тръгнали за погребението, в това число координаторът на локалния щаб на Борис Надеждин - съперникът на Путин, който не беше позволен в средата на март, оповестява Сота.

Коридор от ограждения беше подложен по пътя от метростанция " Марино " до Борисовското гробище, в това число по Братеевския мост, оповестява Медиазона. Полицията ревизира документите и персоналните движимости на преминаващите по двата бряга на реката.

Появиха се и първи фрагменти, на които се твърди, че се вижда гробът, в който ще бъде положен Навални.

Има проблеми с интернета в региона към църквата. По-рано The Insider заяви, че до нея е инсталирана антена за връзка на специфичните служби.

Кремъл разгласи, че неразрешените събирания на хора за опелото на починалия съветски опозиционен водач са в нарушаване на закона. Пред кореспонденти представителят Дмитрий Песков отхвърли да даде оценка на Навални като политическа фигура и добави, че няма какво да каже на фамилията му.

В интернет към този момент има, където виртуално може да бъде запалена свещ в памет на Навални. Той е посетен от над 280 хиляди души.

В доста градове по света се провеждат събирания в негова памет по време на погребението.

София не е измежду тях, само че има информация, че такива акции въпреки всичко ще се проведат в пред съветското посолство, както и в Пловдив, Бургас и Варна. В първите два града това ще се случи пред паметниците на жертвите на комунизма, където има мемориали в памет на Навални а във Варна - на входа на морската градина.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР