Руските сили за сигурност нахлуха в гей клубове и барове

...
Руските сили за сигурност нахлуха в гей клубове и барове
Коментари Харесай

Полицията нахлу в московски гей барове, след като върховният съд определи ЛГБТК движението като „екстремистко“

Руските сили за сигурност нахлуха в гей клубове и питейни заведения в Москва малко след решение на висшия съд в страната, което дефинира ЛГБТК придвижването като „ екстремистко “.

Полицейски чиновници претърсиха места в съветската столица късно в петък, в това число нощен клуб, мъжка сауна и бар, където се организираха ЛГБТК празненства, под предлог за нахлуване с опиати, съгласно локални медии.

Свидетели описаха пред публицисти, че документите на посетителите на клуба са били проверявани и снимани от службите за сигурност. Те също по този начин споделиха, че мениджърите са съумели да предупредят посетителите преди идването на полицията.

Активите идват по-малко от 48 часа, откакто Върховният съд на Русия постанови, че „ интернационалното ЛГБТ публично придвижване и неговите подразделения “ към този момент се смятат за екстремистки и са изправени пред възбрана за тяхната активност.

Активисти споделиха, че необятното и неразбираемо определение от висшия съд значи, че управляващите биха могли евентуално да предприем...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР