Руските сили вероятно са решили да атакуват фронтално Авдеевка от

...
Руските сили вероятно са решили да атакуват фронтално Авдеевка от
Коментари Харесай

Руските части са превзели най-близкия украински пост до Донецк

Руските сили евентуално са решили да нападат фронтално Авдеевка от окупираната територия на Донецка област , вместо да чакат украинските сили да се изтеглят от квалифицираните си отбранителни позиции вследствие на съветските интервенции.

Жители на Донецката национална република и прокремълски източници разгласиха в обществените мрежи видеоклипове, на които се вижда по какъв начин съветските сили са изтласкали украинските от позициите им към в ентилационната система на въглищната мина " Бутивка " , която се намира югозападно от Авдеевка.

Още от 2015 година украинските сили са заели позиции към вентилационната шахта на въглищната мина " Бутивка ". Това е най-близкият украински пост до град Донецк и е основен защитителен пост за Авдеевка.

Руските сили най-вероятно са завладяли украинския пост, поради неразбираемите отчети на украинския общоприет щаб за " отчасти " сполучлив съветски прогрес в региона .

Руските сили също не престават офанзивите против село Писки, намиращо се западно от Авдеевка, и евентуално ще се опитат да завладяват автомагистрала E50 , свързваща двете обитаеми места.

Преди известно време съветските сили се пробваха да пробият североизточните околности на Авдеевка, само че от месеци не са постигнали забележителен прогрес.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР