Руските сили вече са се изтеглили напълно от Северна Украйна

...
Руските сили вече са се изтеглили напълно от Северна Украйна
Коментари Харесай

Русия изтегли напълно силите си от Северна Украйна

Руските сили към този момент са се изтеглили изцяло от Северна Украйна в Беларус и Русия. Поне част от тези сили ще бъдат ситуирани в източната част на Украйна, с цел да се бият в Донбас, съгласно данните на английското министерство на защитата.

Ето тяхното известие:

"На север съветските сили към този момент са изцяло изтеглени от Украйна в Беларус и Русия. Поне част от тези сили ще бъдат трансферирани в Източна Украйна, с цел да се бият в Донбас. Много от тези сили ще изискват доста попълване, преди да бъдат подготвени за по-нататъшно разполагане на изток, като всяко едно масирано предислоциране от север евентуално ще отнеме най-малко най-малко седмица. Продължават съветските обстрели на градове на изток и на юг и съветските сили напредват в южна посока от стратегически значимия град Изюм, Харковска област, който остава под техен надзор ".

Междувременно от Кремъл за първи път признаха за обилни загуби на бойци в Украйна, съобщи БНР.

Президентът Володимир Зеленски съобщи, че обстановката в прилежащия град Бородянка е „ доста по-ужасна “ от тази в Буча. Повече за нея чети ТУК.

Според Зеленски има данни, че съветските елементи се готвят да разположат тела на убити цивилни в Мариупол по този начин, че да обвинят от своя страна украинската войска в зверствата, които самите те правят, предизвести президентът Володимир Зеленски в следващото си видеообръщение, представено от Българска телеграфна агенция.

Телата на 26 украинци са открити под руини в Бородянка
И още веднъж прикани интернационалната общественост за още наказания против Русия и оръжия за Украйна.

„ Ако глобите имаха 100-процентов резултат, нямаше да има потребност да се изяснява толкоз в детайли за какво са значими. Затова дублирам още веднъж – нужни са още наказания, още по-смели. На първо място Украйна се нуждае от оръжия, които ще ни оказват помощ да спечелим на бойното поле “.

Министрите на външните работи на страните от НАТО се договориха за продължение на оръжейните доставки за Украйна. Първият посланик на Киев Дмитро Кулеба, който взе участие в съвещанието в Брюксел, съобщи, че е срещнал по-голямо схващане по въпроса от страна на източните членки на Алианса.

Американският президент Джо Байдън приветства решението на Общото заседание на Организация на обединените нации да замрази участието на Русия в Съвета по правата на индивида към организацията поради войната в Украйна.

Във Вашингтон американският Сенат гласоподава с цялостно болшинство от 100 гласа възбрана за импорт на съветски нефт, както и Русия и Беларус да бъдат лишени от статут на най-облагодетелствани страни, с които търгуват Съединените щати.

Германското държавно управление ще даде 2 милиарда евро на федералните провинции, с цел да покрият разноските си за грижи и интеграция на украинските бежанци в страната.

Междувременно за първи път Русия - в лицето на представителя на Кремъл Дмитрий Песков - призна, че търпи загуби в Украйна, без обаче да уточни съответни цифри.

В края на март съветските управляващи оповестиха, че 1351 техни военнослужещи са убити в Украйна, а над 3800 са ранени - надалеч по-малко от данните, които оповестяват управляващите в Киев. Песков за следващ път отхвърли обвиняванията, че съветските войски са направили военни закононарушения в Буча.

Украйна се е отказала от някои от личните си оферти, направени на мирните договаряния в Истанбул на 29 март, разгласи по-рано съветският външен министър Сергей Лавров, съгласно който Вашингтон подтиква Киев към продължение на бойните дейности.

След срещи с Лавров и украинския първи посланик Дмитро Кулеба заместник-генералният секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс съобщи, че не е оптимист за преустановяване на огъня в Украйна.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР