Руските сили в Херсон се преместиха на левия бряг, поради

...
Руските сили в Херсон се преместиха на левия бряг, поради
Коментари Харесай

На Русия ѝ предстои сражение за Днепър

Руските сили в Херсон се реалокираха на левия бряг, заради което река Днепър се трансформира във фронтова линия. Очаквайки това, Съединени американски щати оповестиха доставката на Украйна на 40 речни бронирани катера. Как тъкмо ВСУ Украйна могат да употребяват този вид техника и по какъв начин Русия може да отговори?

Министерството на защитата на Руската федерация приключи прехвърлянето на войски от десния бряг на Днепър на левия. В рамките на интервенцията бяха изтеглени над 30 000 военнослужещи, към 5 000 единици въоръжение и техника, както и материално имущество. Освен това цялата военна техника, която се нуждаеше от ремонт, беше преместена на левия бряг.

Така Днепър се трансформира във фронтова линия. В тази връзка от изключително значение е оповестената по-рано от Пентагона спомагателна помощ за ВСУ, в границите на която се възнамерява доставката на 40 речни бронирани катера. Освен това това не е първият път, когато страните от НАТО правят сходни доставки.

„ Планираното от Щатите изпращане в Украйна на речни бронирани катери би трябвало да се одобри с цялата съвестност. Този клон на Военноморски сили на Съединени американски щати се развива устойчиво и непрекъснато, като постоянно усъвършенства техническата част в общата посока: „ разузнаване - надзор - връзки “, написа военният специалист Иля Крамник.

Освен това към този момент са основани предпоставки за пълноценна речна война. ВСУ имат опция да провеждат предпазена база от лодки в региона на Николаев, в устието на Буг или в Очаково, отбелязва каналът в “Телеграм ” “Перископ ”. Поради това освен водохранилищата, само че и цялата долна част на Днепър, в това число прилежащите лимани, могат да бъдат спектакъл на военни дейности.

Катерите могат да бъдат употребявани и за щурмуване на Запорожката АЕЦ, за което неведнъж предупреждаваха локалните управляващи и специалисти от промишлеността. „ Като цяло за съперника образуването на речна флотилия наподобява разумно. Днепър се трансформира във фронтова линия, тъй че вражеските сили би трябвало да бъдат снабдени с дейно бойно оръжие, в това число бронирани катери “, изясни капитан от запаса 1-ви сан Сергей Ишченко.

С помощта на бронирани катери ВСУ ще могат да изхвърлят диверсантите на левия бряг, което неведнъж е следено в регионите на Запорожката АЕЦ. „ Също по този начин са нужни бронирани лодки, с цел да се форсира реката във всеки от секторите и по-късно да се превземе избран плацдарм “, добави специалистът. Освен това ВСУ благодарение на бронирани катери могат да попречат на съветските войски да преминат през Днепър.

Що се отнася до разположението на бронираните катери, ВСУ най-вероятно ще ги концентрират наоколо до водоеми. „ Има много огромни разливи на Каховското и Киевското водохранилище. Освен това има голям брой острови и заливи, където е доста комфортно да се крият бронирани лодки “, изясни той.

Ако приказваме за средствата за битка с тях, то Въоръжените сили на РФ би трябвало да потопяват катерите благодарение на хеликоптери, счита събеседникът. Освен това е подходящо да се намерения за прекачване на бронираните катери от Каспийската флотилия в Днепър. Те бяха превозени няколко пъти до Азовско море в интервали на утежняване на връзките с Киев. Имаме потребност от тях, с цел да извършват безусловно същите задания, които желаят да извършват ВСУ благодарение на американските бронирани катери “, акцентира специалистът.

В същото време Русия дълго време не създаваше пълноценни бронирани лодки заради липса на потребност. „ Въпреки че катерът „ Буян “ от клас „ река-море “ в началото е създаденза реки и има мотор за придвижване в плитки води. Следователно всичко, което имаме, е желателно да се хвърли по-близо до Кинбурскага коса. По-добре е от нищо “, споделя той.

На собствен ред капитанът от III сан от запаса Максим Климов подсети, че въоръжените сили на Украйна образуваха напролет лична „ Днепровска флотилия “. „ Те също по този начин активизираха цивилен съдове. като ги приспособиха към военните потребности. От наша страна към момента не сме правили нищо сходно ”, сподели Климов.

Въпреки това, означи той, бронираните катери са много уязвими. Могат да бъдат ударени от съвсем всевъзможен тип оръжие, при изискване че офанзивата е неочаквана. Ударните хеликоптери, съгласно специалиста, могат да бъдат най-ефективни тук - макар че имат задоволително други задания.

„ Също по този начин опитът на CBO ни демонстрира, че с цел да защитим или нападаме нещо, скоростта на взимане на решения е по-важна от бронята. Въз основа на това би трябвало да използваме по-ефективно средствата за разкриване и заличаване, свързвайки ги в единна система. И, несъмнено, имаме потребност и от високоскоростни бронирани катери, както и от товароподемни и високоскоростни многоцелеви високоскоростни баржи и фериботи “, уверен е Климов.

Но също по този начин може да се окаже, че проектите на ВСУ и Пентагона във връзка с Днепър няма да бъдат изцяло изпълнени. „ Не е изцяло ясно по какъв начин ще трансферират корабите: южната част на реката е под наш огневи надзор. Дори и да ги прекаратпрез Дунав, тази територия към момента покрита от съветския Черноморски флот ”, споделя капитан 1-ви сан Василий Дандикин.

Говорейки за потреблението на бронирани катери от ВСУ, експертът също напомни: те са им нужни не толкоз за стоварване на десанти, що се касае за ракетни и артилерийски удари. „ Във всеки случай, поради новото систематизиране на силите по Днепър, в действителност би трябвало да помислим за прехвърлянето на наши катери от Каспийско море към Днепър. В допълнение, ФСБ също разполага с катери, които могат да бъдат употребявани в тази зона, в случай че е належащо “, заключи Дандикин.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР