Руските сили успяват да предизвикат истински ад в индустриалното сърце

...
Руските сили успяват да предизвикат истински ад в индустриалното сърце
Коментари Харесай

Губернаторът на Луганск: Руските сили предизвикват истински ад в Източна Украйна


Руските сили съумяват да " провокират същински пъкъл " в индустриалното сърце на Източна Украйна макар известията за оперативна пауза, съобщи през днешния ден районен губернатор, до момента в който украинското държавно управление прикани хората в окупираните от Русия региони на юг да се изтеглят „ с всички вероятни средства ", оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6315
Съобщава се за гибелен съветски обстрел в източната и южната част на Украйна.

Губернаторът на Луганск Сергей Гайдай съобщи, че Русия е нанесла над 20 артилерийски, минометни и ракетни удара в провинцията през нощта, а силите ѝ се придвижват към границата със прилежащ Донецк.

" Опитваме се да задържим въоръжените формирования на руснаците по цялата фронтова линия ", написа Гайдай в Телеграм.

Миналата седмица Русия завладя последната огромна цитадела на украинската опозиция в Луганск - град Лисичанск. Анализаторите предвидиха, че войските на Москва евентуално ще се нуждаят от време, с цел да се превъоръжат и прегрупират.

Но „ до момента не е оповестена оперативна пауза от страна на съперника. Той продължава да нападна и обстрелва нашите земи със същата активност, както преди ", сподели Гайдай.

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук прикани жителите на следените от Русия територии в южната част на страната да се изтеглят, с цел да не могат окупационните сили да ги употребяват като жив щит при положение на украинска контраатака.

На конференция късно през вчерашния ден Верешчук съобщи, че сега се прави евакуация на цивилни жители в елементи от Херсонска и Запорожка област. Тя отхвърли да даде детайлности, базирайки се на съображения за сигурност.

Не беше ясно по какъв начин се чака цивилните жители да изоставен безвредно следените от Русия региони, до момента в който в близките области не престават ракетните удари и артилерийският обстрел, нито дали ще им бъде разрешено да си тръгнат или даже да чуят апела на държавното управление.

Според районните управляващи съветски ракети през днешния ден сутринта са умъртвили двама души и са ранили трима други в южния град Кривой Рог.

Междувременно през днешния ден английското министерство на защитата заяви, че съветските сили в Украйна към този момент са въоръжени с „ остаряло или неуместно съоръжение “, в това число бронирани машини MT-ЛБ, извадени от дълбокия запас.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР