Руските сили удариха с ракета Искандер-К украинския град Краматорск в

...
Руските сили удариха с ракета Искандер-К украинския град Краматорск в
Коментари Харесай

Руските сили удариха с ракета „Искандер-К“ украинския град Краматорск. Има жертви и ранени

Руските сили удариха с ракета " Искандер-К " украинския град Краматорск в Донецка област/ Снимка: Българска телеграфна агенция
Руските сили удариха с ракета „ Искандер-К “ украинския град Краматорск в Донецка област, заяви украинската организация „ Униан “. По последна информация са потърпевши минимум 8 жилищни здания, една от които е изцяло разрушена. Вече се оповестява за трима цивилни са починали и 30 ранени.

Губернаторът на Донецка област Павло Кириленко заяви, че на място работят десетки спасители, чиновници на реда и на комуналните служби, които разчистват отломките от разрушената постройка.

Най-малко двама души са затрупани под отломките от разрушената четириетажна постройка.

По данни на Държавната работа за изключителни обстановки на Украйна, тактическата ракета „ Искандер-К “ е блъснала блока към 1 часа тази нощ. Разрушени са от първия до четвъртия етаж, а паркирани коли са опожарени.

29 души са ранени, като на 21 от тях е оказана здравна помощ на място. Осем са превозени в лечебни заведения, а двама от тях, които са в тежко положение, са превозени до лечебни заведения в Днепропетровска област.

„ Мирни хора починаха и са под руините. Това е ежедневната действителност на живота в нашата страна. Страна, която граничи с безспорното зло “, написа украинският президент Володимир Зеленски след ракетния удар.

През април 2022 година Украйна заяви за 57 починали при съветска ракетна офанзива по железопътна гара в Краматорск. Москва отхвърли отговорност и сподели, че ракетата е била украинска.

Припомняме, че предишния месец минимум 44 души починаха, откакто съветска ракета удари жилищна постройка в източния украински град Днепър.

Източник: БТА/БГНЕС
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР