Руските сили удариха музей в центъра на източноукраинския град Купянск

...
Руските сили удариха музей в центъра на източноукраинския град Купянск
Коментари Харесай

Зеленски: Един убит и 10 ранени при руски удар срещу музей в Източна Украйна

Руските сили удариха музей в центъра на източноукраинския град Купянск по време на нахлуване във вторник, убивайки един човек, ранявайки още 10 и погребвайки други под руините, сподели украинският президент Володимир Зеленски, представен от " Ройтерс ".

" До момента знаем за умрял чиновник на музея и 10 ранени. Има още хора под руините. Възстановяването от обстрела продължава. Всички нужни организации са включени ", написа Зеленски в " Телеграм ".

Началникът на кабинета на президента и регионалният шеф оповестиха, че вредите са породени от съветска ракета С-300.

Русия отхвърля съзнателно да нападна цивилни.

Зеленски разгласява видео на мощно развалена постройка и парчета по улицата. Прозорците са изпочупени, а част от стената и покрива са разрушени.

 Експерт: Зимната атака на Русия в Украйна е цялостен неуспех Експерт: Зимната атака на Русия в Украйна е цялостен неуспех

Купянск, чието население преди войната е било 26 хиляди души, се намира в Харковска област. Той е значим железопътен център, който беше окупиран от съветските сили в продължение на месеци, откакто те нахлуха в Украйна през февруари 2022 година

Украинските сили ги изтласкаха от Купянск в светкавична контраатака през септември, при която си върнаха също градовете Изюм и Балаклия.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР