Руските сили убиха най-малко четирима души край Киев и един

...
Руските сили убиха най-малко четирима души край Киев и един
Коментари Харесай

След отлитането на Си Москва удари с дронове Украйна

Руските сили убиха минимум четирима души край Киев и един човек в югоизточния град Запорожие в сряда при въздушни удари, които съгласно президента на Украйна демонстрират, че Москва не се интересува от мира, заяви Ройтерс като добави, че ударите са нанесени малко, откакто китайският президент Си Цзипин е изхвърчал.

Държавната работа за изключителни обстановки заяви, че две общежития и образователно заведение в Ржишчив, на 64 км южно от столицата, са били отчасти унищожени при нахлуване с дрон през нощта. Четирима души са починали.

Регионалният шеф на полицията Андрий Небитов сподели, че 20 души са били откарани в болница и няколко към момента са в неопределеност след поредност от детонации там след 3 часа сутринта локално време.

 Китай спря да приказва за Китай спря да приказва за " териториална целокупност " на Украйна

Атаката беше последвана от ракетен удар по две жилищни здания в Запорожие, където съгласно публични лица един човек е бил погубен, а 25 са откарани в болница.

В Ржишчев огромна част от последния етаж на пететажна постройка на общежитието е била съборена от офанзивата.а.

" Виждаме, че врагът още веднъж нападна цивилна инфраструктура (и) почтени хора са починали ", написа Небитов в " Телеграм ", добавяйки, че една от жертвите е водач на кола за спешна помощ, който е дошъл да помогне.

Служители на държавните служби за изключителни обстановки оповестиха, че издирването на оживели продължава след поредност от офанзиви, за които съгласно украинската войска са включвали ирански дронове " Шахед ". " Над 20 ирански дронове-убийци, плюс ракети, многочислени произшествия с обстрел и това е единствено една последна нощ на съветски гнет против Украйна ", написа президентът Володимир Зеленски в " Туитър ".

" Всеки път, когато някой се опита да чуе думата " мир " в Москва, там се дава нова заповед за сходни незаконни удари ", добави Зеленски, наричайки офанзивата против Запорожие акт на " зверска дивотия ".

Украинската войска заяви, че е свалила 16 от 21-те дрона, изстреляни към Украйна през нощта от север.

Русия също се оплака от украински обстрел в граничната Белгородска област, при който е умрял надзирател на селскостопанско дружество.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР