Руските сили, струпани край границите на Украйна, могат да останат

...
Руските сили, струпани край границите на Украйна, могат да останат
Коментари Харесай

Гардиън: Русия е притисната от времето, ако смята да нахлуе в Украйна

Руските сили, струпани край границите на Украйна, могат да останат на позициите си единствено за още няколко дни, преди да се наложи да бъдат изпратени назад в базите си. В противоположен случай рискуват качествата им да отслабнат доста.

Това споделят западни представители и специалисти, представени от " Гардиън ". От думите им следва, че съветският президент Владимир Путин ще се изправи пред все по-силен напън да ги употребява за инвазия на Украйна или да ги върне на десетки или стотици километри във вътрешността в съветска територия.

На позиции като сегашните, постоянно без особени средства за предотвратяване от студа, те могат да устоят единствено за малко и има свидетелства, че изискванията са неподходящи. Цитиран е военният анализатор Роб Лий, посочил по какъв начин стотина военни са наблъскали - или по-точно лежат - на жп гара на 20 км от украинската граница, без дажби или опция да си купят храна.

Руските военни в Беларус, в гори край град Хойники, на 50 км от украинската граница, са разказани от локален гражданин преди няколко дни като хора, които " пият доста и продават доста от дизеловото си гориво ", а това приказва за проблем с дисциплината макар разпалването на политическите пристрастености.

Според сведения на Запада близо една трета от всички съветски сили са " тактически ситуирани " на фронтови позиции и готови за интервенции. Движенията им се следят по въздух и с други средства от седмици, до момента в който се приближават към границата.

Следващите няколко дни ще са решаващи

" Гардиън " цитира почитан неназован чиновник с думите, че съгласно него Русия може да поддържа такива настъпателни позиции единствено още " дни ". Независими специалисти считат същото - да вземем за пример Ник Рейнълдс от мозъчния концерн RUSI. Според него, " в случай че бойците би трябвало да се употребяват, тогава евентуално ще се употребяват доста скоро, в случай че се търси успеваемост.

Според латвийския министър на защитата Артис Пабрикс идващите няколко дни ще са сериозни. По думите му Путин тества западната реакция на признаването на " републиките ". По думите му следва оценка на държанието на Запада и в случай че то не издава задоволително мощ, " идващият стадий ще са още произшествия на фактическата граница с Украйна ".

Едновременно с това остава опцията Русия да върне бойци в гарнизоните, в които бяха през януари, както стана и предходната пролет, и да останат с подготвеност. Но при всички положения идващите няколко дни евентуално ще са от голяма важност, заключава " Гардиън ".
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР