Руските сили се укрепват на левия бряг на рекатаМосква иска

...
Руските сили се укрепват на левия бряг на рекатаМосква иска
Коментари Харесай

Русия отстъпва зад Днепър

Руските сили се укрепват на левия бряг на реката
Москва желае да резервира боеспособността на подразделенията

Маневрите приключени в най-кратки периоди

Руският министър на защитата Сергей Шойгу подреди да стартира изтеглянето на войските участващи в нашествието в Украйна през река Днепър. Това заяви съветска организация, базирайки се на Министерството на защитата на Руската федерация.

Командващият на съветските въоръжени сили в Украйна военачалник Сергей Суровикин по време на отчета си за осъществяването на бойните задания, дейностите на съперника, както и за удовлетвореността на мобилизираните по време на „ специфичната военна интервенция “, съобщи целесъобразността на образуване на защитата по линията на бариерата на левия бряг на Днепър, съобщи съветската организация.

Според Суровикин сходно решение не е елементарно, само че ще помогне да се спасят животите на съветските военни и боеспособността на групировката войски.

„ Продължете с изтеглянето на войските и вземете всички ограничения за обезпечаване на безвредно прекачване на персонален състав, въоръжение и техника през река Днепър “, заповяда Шойгу задача на командващия.

Суровикин на собствен ред сподели, че маневрите на войските ще бъдат осъществени в най-кратки периоди и съветските войски ще заемат готови в инженерно отношение позиции на левия бряг на Днепър.

„ Като цяло ситуацията в региона на специфичната военна интервенция е нормализирана “, сподели Суровикин.

Той означи, че бойните качества на обединената формация са се нараснали доста, бойният състав е повишен за сметка на мобилизираните, основани са запаси.

Според него въоръжените сили на Руската федерация „ преустановиха всички опити за настъпателни интервенции на въоръжените сили на Украйна в Купянското и Краснолиманското направление “.

Руските войски държат и " господстващите позиции в дълбочината на защитата в региона на Времевския издаденост ", сподели той.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) от август до октомври изгубиха повече от 9,5 хиляди души убити и ранени в Херсонското направление.

По думите му през този интервал въоръжените сили на Украйна са изгубили повече от 200 танка, 500 бойни бронирани машини, към 600 машини с друго предопределение и повече от 50 артилерийски оръдия и минохвъргачки.

Общо през октомври въоръжените сили на Украйна са изгубили над 12 000 военнослужещи, акцентира той.

Той също по този начин съобщи, че загубите на съветските войски в Херсонско направление са 7-8 пъти по-малко от въоръжените сили на Украйна.

„ Ние мислим на първо място за живота на всеки съветски военнослужещ “, добави той.

Според него към 115 хиляди поданици на Херсон са напуснали от оповестената преди две седмици евакуация.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР