Руските сили се опитват – неуспешно, да напреднат по линията

...
Руските сили се опитват – неуспешно, да напреднат по линията
Коментари Харесай

Руснаците напредват в Запорожка област, позиционни боеве се водят по целия фронт

Руските сили се пробват – несполучливо, да напреднат по линията Купянск-Сватово-Кременная. Генералният щаб на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) рапортува за отбиване на съветски офанзиви край Купянск и Синковка. Освен това дейни боеве се водят край Бахмут, Авдеевка и на границата сред Донецка и Запорожка област. В Херсонска област също не престават позиционните боеве в региона на Кринки на левия бряг на река Днепър. Това се споделя в отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предават РБК-Украйна и " Фокус ".

В Запорожка област е записано едва нахлуване на съветските войски на фона на продължаващите позиционни боеве в региона. Геолокационни фрагменти, оповестени на 17 март, демонстрират, че съветските войски са постигнали дребен прогрес източно от Луговское, североизточно от Работино. Позиционните боеве не престават край Работино, Вербовое и Мирное.

Според украинския боен наблюдаващ Константин Машовец в Днепърската формация войски са взели участие подразделения на 58-ма общовойскова войска от Южния боен окръг, както и 7-ма и 76-та въздушнодесантни дивизии. Той също по този начин съобщи, че Днепърската формация войски се състои от две обособени мотострелкови бригади и бригадни тактически групи от войскови елементи, до 19 мотострелкови и въздушнодесантни полка и минимум 18 батальона и елементи от разнообразни типове.

Също по този начин на Запорожското направление не престават да работят подразделения на съветския 291-ви гвардейски мотострелкови полк (42-ра мотострелкова дивизия, 58-ма мотострелкова бригада) и 38-ма гвардейска мотострелкова бригада (35-та мотострелкова бригада, Северен боен окръг). Подразделения на съветския 70-ти гвардейски мотострелкови полк (42-ра мотострелкова дивизия) също не престават да работят край Работино.

Руските войски са подобрили позициите си в центъра на Работино, предава РИА Новости, като се базира на Владимир Рогов, началник на запорожското придвижване " Ние сме дружно с Русия “, и ръководител на комисията на Обществената камара по въпросите на суверенитета, патриотичните планове и поддръжката на ветераните.

" Нашите войски, придвижвайки се напред, усъвършенстваха позициите си в центъра на Работино. Ожесточените боеве не престават “, акцентира събеседникът на организацията.

През миналото денонощие руснаците са отбили няколко украински набези в самото село и покрайнините му.

Министерството на защитата в Москва заяви в края на февруари, че съветските военни са се закрепили в опорни пунктове в Работино. Селото се намира на фронтовата линия в Запорожка област.

Руските войски ще засилят мобилизацията на левия бряг на река Днепър – " под прикритието на изборите " те събират информация за хора, които да бъдат привлечени към силите им. Това разгласи ръководителят на взаимния пресцентър на Оперативно командване " Юг “ Наталия Гуменюк в ефира на телемаратона, предава Укринформ.

" На левия бряг на Днепър ще бъде засилена мобилизацията. Това плануват ръководители на локални администрации и представители на съпротивителното придвижване. Окупаторите са събирали данни за хора през цялата предизборна акция и по време на " изборите “. Те събраха оптималния лист от лица, по-специално мъже, които са подобаващи по възраст и могат да бъдат мобилизирани “, изясни Гуменюк.

Тя означи, че в този момент ще бъдат засилени и патрулите, инспекциите на популацията и образуването на нови елементи на териториалната защита, от които по-късно ще бъде образуван предният запас.

Освен това Гуменюк акцентира, че по време на " псевдоизборите “ хората са се вслушали в рекомендациите на Украйна и са се пробвали да избегнат изборните секции, само че " окупаторите не стопираха мощния напън благодарение на въоръжени мъже, които обикаляха “.

" Ако хората не отиваха в секциите, те взимаха урните, обикаляха от къща на къща и събираха гласове “, добави началникът на взаимния пресцентър на Оперативно командване " Юг “.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР