Руските сили са завзели две украински атомни електроцентрали (АЕЦ) и

...
Руските сили са завзели две украински атомни електроцентрали (АЕЦ) и
Коментари Харесай

Зеленски: Русия настъпва към трета украинска АЕЦ

Руските сили са завзели две украински атомни електроцентрали (АЕЦ) и напредват към трета . Това съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на диалог с американски сенатори, представен от АП.

Зеленски посочи, че третата електроцентрала, която сега е застрашена , е Южноукраинската атомна електроцентрала, ситуирана на 120 километра северно от Николаев - един от няколкото града, които руснаците се опитваха да държат в обграждане.

Една от централите под контрола на руснаците е Запорожската атомна централа в югоизточния град Енерходар, която най-голямата атомна електроцентрала в Европа. Другата е Чернобил, която не е дейна, само че към момента има личен състав и се поддържа. Предишен съветски обстрел провокира пожар в завода в Запорожка, който беше сподавен без изпускане на радиация.
 Руската войска доближава още една АЕЦ в Украйна
Руската войска доближава още една АЕЦ в Украйна

Колко атомни електроцентрали има в Украйна?

Системите за техническа сигурност са непокътнати и равнищата на радиация към момента са естествени в Запорожка, съгласно нуклеарния регулатор на страната, заяви Международната организация за атомна сила (МААЕ).

Два от шестте реактора в централата, най-голямата в Европа, в този момент работят, откакто съветските сили поеха контрола върху обекта, споделя нуклеарният регулатор пред МААЕ.

Украйна има четири атомни централи с общо 15 реактора.

Припомняме, че увереност измежду европейските страни да отстояват свободата против агресора Русия. Той излезе с послание след срещата на НАТО, която се организира в петък.

" Ние издържахме девет дни мрачевина, девет дни зло. Това е три пъти повече, в сравнение с тъмнината и злото чакаха. Стратегически всичко е ясно: украинците са единни от Ужгород до Харков, от Киев до Херсон. Украинците гонят врага край Киев, бият за Ахтирка, санкционират за Гостомел, ще отмъстят за Херсон, нашия Херсон, украинския Херсон, който през днешния ден се пробваха да унижат. Но не стана. " - съобщи украинският президент, представен от Би Би Си.
 Русия има лична версия за пожара в Запорожката АЕЦ
Русия има лична версия за пожара в Запорожката АЕЦ

Украински саботьори направили " чудовищната провокация "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР