Руските сили са загубили над 1100 души в боевете за

...
Руските сили са загубили над 1100 души в боевете за
Коментари Харесай

Руските сили са загубили над 1100 души в боевете за Бахмут за по-малко от седмица

Руските сили са изгубили над 1100 души в боевете за Бахмут от понеделник, съобщи през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9776
" За по-малко от една седмица, считано от 6 март, ние успяхме да убием повече от 1100 противников бойци единствено в бахмутското направление, необратими загуби за Русия, тъкмо там, близо да Бахмут ", сподели Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение. Той добави, че Русия е понесла и 1500 души " санитарни загуби ", т. е. бойци, които са потърпевши толкоз тежко, че няма да могат да вземат участие в по-нататъшни военни дейности.

Агенция Ройтерс прави ангажимента, че не може да удостовери тези данни по самостоятелен път, съобщи Българска телеграфна агенция.

Град Бахмут в Донецка област, Източна Украйна, става сцена на най-ожесточените сражения от началото на войната преди повече от една година. Всяка от двете страни в спора твърди, че другата е изгубила там хиляди бойци.

Сведенията за хода на военните дейности в региона на Бахмут са спорни. Институтът за проучване на войната, основан във Вашингтон мозъчен концерн, допусна през днешния ден, че съветската атака за завладяване на украинския град буксува.

Командващ украинско военно поделение съобщи през днешния ден, че до цялостното обграждане на Бахмут от съветските сили остават не повече от четири километра. По улиците на града към този момент се водят сражения, сподели Денис Ярославски в ефира на украинската телевизия " Еспресо ТВ ".

Вчера създателят на съветската частна военна компания " Вагнер ", която играе основна роля в съветската атака, Евгений Пригожин съобщи, че неговите бойци към този момент са единствено на 1,2 километра от административния център на Бахмут.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР