Руските сили са в Северодонецк - ключов град за превземането

...
Руските сили са в Северодонецк - ключов град за превземането
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Русия близо до победа в Луганска област?

Руските сили са в Северодонецк - основен град за завладяването на Луганска област, потвърдиха Москва и Киев.

От Кремъл упрекнаха украинската войска в офанзиви против цивилни обекти. Основната цел на окупаторите - да стигнат до географските граници на Луганска и Донецка области, твърди Киев.

Ожесточените сражения в Северодонецк не престават. Руските военни се движат към центъра на града, който от седмици е обект на офанзиви.

" Ситуацията е доста тежка - към 60% от града е опустошен, отказахме се да броим жертвите. ", сподели губернаторът на Луганска област, част от която е Северодонецк.

Според анализатори, победа в Северодонецк за руснаците значи завладяване на цялата област.

Превземането на Донбас, част от който са Луганск и Донецк, е приоритет за Русия, разгласен при започване на " специфичната военна интервенция " - както назовават руснаците войната в Украйна. Според Москва украинските сили нападат цивилен обекти в Донбас. Беше докладвано и за унищожаването на украинска военна техника.

" След артилерийски обстрел на хангар на територията на корабостроителния цех " Океан " в град Николаев, за унищожени повече от 15 украински танка и бронетранспортьори и пет артилерийски гаубици. Ракетните войски и артилерията са поразили 62 пункта на ръководство, в това число и от оперативното командване " Юг ", в региона на Новий Бук, Николаевска област. " - съобщи Игор Конашенков, представител на министерството на защитата.

Силна детонация е имало тази заран в Мелитопол, двама души са потърпевши. Градът е под съветски надзор, само че локалното население оказва мощна опозиция.

Украинската войска контраатакува в региона на Херсон, оповестява военното командване в Киев. Засега няма коментар от съветска страна. Ако Украйна успее да си върне града, това ще бъде алегоричен поврат в региона, която е под съветски надзор.

Основната цел на окупаторите - да стигнат до географските граници на Луганска и Донецка области и да лишат Украйна от изход към море - това настояват от украинското министерство на защитата. Подразделения от проруската Донецка национална република към този момент се движат в посока Славянск, който е на към 85 км от Северодонецк и е съвсем на географската граница на Донбас. А единствено на 16 км от Славянск е Краматорск.

" Живеем като върху вулкан - всеки ден има сирени и се стреля в близост. " - споделя Ирина от Краматорск.

Тук хората живеят сред воя на сирените и опитите да се върнат към естествения си живот - сменят се прозорци, почистват се парчета. Голяма част от популацията на града се е евакуирало. Останали са най-вече възрастни хора, които обаче не губят вяра.

" Когато се стреля толкоз покрай теб, в никакъв случай не знаеш какво ще донесе утрешният ден... Но се надяваме на най-хубавото. Имаме икона и всяка заран се молим: " Боже, опази ни - нас и нашата Украйна! " - споделя Олена от Краматорск.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР