Руските сили са ударили силози за зърно във второто по

...
Руските сили са ударили силози за зърно във второто по
Коментари Харесай

Руските сили са ударили склад за зърно на пристанището в Николаев

Руските сили са блъснали силози за зърно във второто по величина пристанище на Украйна - Николаев, причинявайки пожар , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на украинската работа за изключителни обстановки.

Атаката е била осъществена във вторник, само че гасенето на пожара продължава и през днешния ден.

Украинската работа за изключителни обстановки разгласява фотоси, на които се виждат дупки в металните покриви на минимум два силоза, както и екипи на пожарната, които обливат с вода развалените уреди. Засегната е повърхност от 200 кв.м., се добавя в официалното съобщение на службата, без да се дават повече детайлности.

В Николаев има няколко огромни зърнени терминала, като част от тях към този момент бяха атакувани по време на съветската инвазия.



В момента Украйна организира контраатака в региона, който през последните седмици е обект на непрекъснат обстрел. Целта на Киев е да изтласка съветските войски от град Херсон на югоизток и да ги отблъсне назад към Крим, който Русия анексира през 2014 година

Износът на зърно от Украйна се срина от началото на войната , защото нейните черноморски пристанища - жизненоважен маршрут за доставки - бяха блокирани от съветския флот. Това увеличи международните цени на храните и провокира опасения от дефицит в Африка и Близкия изток.

На 22 юли в Истанбул Украйна и Русия подписаха обособени документи с Организация на обединените нации и Турция за основаването на кулоар за експорт на зърно от три украински пристанища - Черноморск, Одеса и Южен.

Украински публични лица показаха, че желаят да отворят и пристанище Николаев за експорт на зърно.

Вчера стана ясно, че общо 61 товарни кораба с към 1,5 милиона тона храни са напуснали Украйна според съглашението, реализирано с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция.

Източник: " Ройтерс "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР