Руските сили са ударили сграда на Международния комитет на червения

...
Руските сили са ударили сграда на Международния комитет на червения
Коментари Харесай

Украйна обвини Русия в обстрел на Червения кръст в Мариупол

Руските сили са блъснали постройка на Международния комитет на аления кръст в обсадения и опустошен пристанищен град Мариупол в Южна Украйна, оповестява " Франс прес ", базирайки се на украински чиновник.

В Мариупол окупаторите умишлено обстрелваха постройката на Международния комитет на Червения кръст, написа украинският омбудсман Людмила Денисова в " Телеграм ".

Вражески самолети и артилерия обстрелваха постройка, маркирана с червен кръст на бял декор, което демонстрира съществуването на ранени или цивилни хора или на филантропичен товар, акцентира тя.

Денисова не прецизира по кое време са нанесени ударите и добавя, че към този момент няма информация за жертви или ранени при обстрела.

Руските сили са обкръжили стратегическия южен град и техният непрекъснат и разхвърлян обстрел е умъртвил минимум 5 000 души, настояват публични лица. Опасенията обаче са, че общият брой на починалите може да е даже 10 000 души. В града остават към 160 000 мирни поданици, блокирани под обстрел, скрити в убежища без електричество, храна и вода, съгласно свидетелства на хора, съумели да избягат от града.

Помощни групи постоянно насочат апели за обезпечаването на филантропични коридори от Мариупол, където изискванията са разказани като пъклен, а украинските управляващи упрекнаха съветските войски в принудително депортиране на поданици на града в Русия.

Атаката по Драматичния спектакъл в Мариупол шокира света, а няколко дни по-късно локалните управляващи оповестиха и за офанзива по друго леговище на цивилни поданици - по профилираното учебно заведение по изкуства.

ТЕМА преди 5 минути 21 преди 24 минути 248 преди 44 минути 192
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР