Руските сили са се приближиха с 5 км по-близо до

...
Руските сили са се приближиха с 5 км по-близо до
Коментари Харесай

Руските сили са се приближили с 5км по-близо до Киев

Руските сили са се приближиха с 5 км по-близо до Киев през последните 24 часа, съобщи върховен представител на Пентагона.

Международният комитет на Червения кръст предизвестява, че запасите от храна и вода в обсадения Мариупол са рисково намалели.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски отговори на изказванията на Русия, че Украйна създава химически или биологични оръжия на своя територия благодарение на Съединени американски щати.

Сателитни фотоси на съветски ескорт покрай Киев демонстрират, че силите на Русия се преразпределят в околните региони, което евентуално алармира за възобновяване на натиска към украинската столица.

Тази заран беше обявено за гърмежи в градове от противоположните страни Украйна. Местни медии оповестяват за детонации в Луцк на северозапад, както и в Днипро - вътрешен град, ситуиран на река Днепър и съществена цитадела в централната част на Източна Украйна.

Три са въздушните удари нанесени рано тази заран в Днипро, съобщи Ройтерс. По данни на държавните служби за Спешна помощ има един погубен и един ранен човек. Ударите са били в региони покрай детска градина и жилищен блок.

В град Луцк ударът е бил ориентиран към летище, оповестява BBC, позовайки се на информация от локални поданици в региона, която беше доказана и от кмета на града.

Има също сведения, че е била ударена и фабрика в града, където могат да бъдат ремонтирани мотори на избрани изтребители.

Нито един от тези градове до момента не е бил подлаган на пряк обстрел, означават медиите и прецизират, че сирените за въздушно нахлуване са прозвучали в няколко града в Украйна преди детонациите.

Руските военни са обстрелвали Института по физика и технологии в Харков, в който има пробен нуклеарен реактор.

Според известие в Туитър на украинския парламент боевете в региона не стопират. Руските елементи са изгонени от град Николаев и не престават да бъдат изтласквани от града, заяви ръководителят на регионалната администрация Виталий Ким.

В следващото си видеообръщение тази нощ украинският президент Зеленски заяви, че украинските управляващи са съумели да изтеглят съвсем 40 хиляди души през вчерашния ден от редица градове на страната. По думите му сполучливо са били доставени и филантропични помощи - стотици тонове артикули и лекарства. Зеленски също по този начин дефинира появилите се в съветски медии известия за разработка на оръжия за всеобщо поразяване в Украйна като подправени вести.

„ Обвиняват нас, че сякаш създаваме биологично оръжие и готвим химическа офанзива, това ме тревожи, защото ние неведнъж сме се убеждавали – в случай че искаш да знаеш какви са проектите на Русия, виж в какво тя упреква другите “.

Очаква се Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да организира изключително съвещание през днешния ден по искане на Русия, с цел да разиска изказванието на Москва, че Съединени американски щати финансират създаването на биологични оръжия в Украйна. Според западните страни Русия е изфабрикувала тези обвинявания, с цел да оправдае личната си бъдеща приложимост на биологични и химически оръжия в Украйна.

По-рано генералният секретар на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси съобщи, че Москва и Киев са подготвени да работят с организацията, с цел да подсигуряват нуклеарната сигурност. Агенцията изрази угриженост за обстановката откакто стана ясно, че съветски военни са завзели най-голямата атомна електроцентрала в Европа - Запорожие - както и централата в Чернобил.

Вчера мирните договаряния сред външните министри на Украйна и Русия в Турция завършиха без прогрес за преустановяване на огъня. По-късно Русия разгласи, че от през днешния ден всекидневно ще открива филантропични коридори, водещи към нейна територия от обсадените украински градове. Допускат се и коридори към Централна и Западна Украйна, само че при координиране с украинските управляващи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР