Руските сили са преминали в ново настъпление край Авдеевка и

...
Руските сили са преминали в ново настъпление край Авдеевка и
Коментари Харесай

BILD: Руснаците са преминали в ново настъпление край Авдеевка и Бахмут

Руските сили са минали в ново нахлуване край Авдеевка и Бахмут (Артьомовск), оповестява военният анализатор на немския вестник BILD – Юлиан Рьопке след разбор на данни с отворен код, предава " Фокус ".

Според Рьопке в продължение на към три седмици от края на декември съветските войски не са правили настъпателни дейности в Източна Украйна. Сега те се пробват да нападат още веднъж. Видеозапис, публикуван в последните дни, демонстрира придвижването на колона от съветски танкове и бойни машини на пехотата към Авдеевка от североизток покрай Красногоровка под прикритието на снежна стихия.

Твърди се, че руснаците са достигнали отбранителната линия на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) наоколо до Авдеевската кариера. Не е ясно обаче по какъв начин е приключила борбата.

Рьопке отбелязва, че по-рано съветските въоръжени сили се пробваха да завладяват Авдеевка от северозапад покрай Степовое, от югозапад покрай Северное и от югоизток от Донецк. Скорошната офанзива от североизток се трансформира в " относително нов “ вектор на офанзива, изяснява военният анализатор.

Близо до Бахмут съветските въоръжени сили употребяват опустошения град като насочна точка за напредване на запад към позициите на ВСУ. Наскоро там е засечено настъпването на съветски танкове и бойни машини на пехотата. Въпреки няколко равнища на отбрана против дронове, съветската бронирана техника е била унищожена от украински дронове камикадзе и офанзивата на силите на Москва е била отблъсната.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР