Руските сили са предприели смъртоносни нападения срещу цели в южната

...
Руските сили са предприели смъртоносни нападения срещу цели в южната
Коментари Харесай

Политици в Киев предизвикаха гняв с отказа си да променят военен закон

Руските сили са подхванали смъртоносни набези против цели в южната и северната част на Украйна, при които починаха минимум седем души и бяха ранени доста повече.

В Одеска област в южната част на страната при ракетно нахлуване рано вечерта са били убити четирима души, в това число 10-годишно момиче, и са били ранени още 14 души. Това заяви регионалният шеф Олег Кипер.

В североизточната Харковска област, която през последните седмици е обект на засилени съветски офанзиви против градове и енергийни обекти, при удар по аптека са били убити 14-годишно момиче и две дами.

На собствен ред украинските политици провокираха яд, като се отхвърлиха от уговорка в проектозакон, която даваше опция на бойците, служили повече от 36 месеца, да бъдат уволнен и. Тя беше отстранена преди второто четене след напън от страна на военните.

Междувременно президентът Володимир Зеленски осъди смъртните случаи във вечерното си видеообръщение. 
Мирът няма опция. За да се случи това обаче и с цел да бъде надвит съветският гнет, би трябвало да бъдат обезпечени всички форми на нашата мощ. За да се защитим от терора, ни е нужна физическа мощ.
Володимир Зеленски - президент на Украйна

По-рано при офанзива на украински дрон в съветския граничен регион Курск са починали трима души, в това число две деца. Това заяви локалният губернатор.

Дронът е изстрелял ракета по граждански автомобил в село в Кореневски регион. Междувременно съветското външно министерство разкритикува проектите за осъществяване на мирна конференция за Украйна в Швейцария като стимулирани от изборите в Съединените щати.

Форумът ще се организира на 15-16 юни и швейцарските медии оповестиха, че се чака президентът Байдън да участва.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР