Руските сили са постигнали постепенни успехи северно от Славянск, но

...
Руските сили са постигнали постепенни успехи северно от Славянск, но
Коментари Харесай

ISW: Руски атаки в Донбас, а украинската контраофанзива край Херсон с спряла

Руските сили са постигнали постепенни триумфи северно от Славянск , само че евентуално към момента не са съумели да открият надзор над пътя към Славянск.

Това се показва в разбор на Института за проучване на войната (ISW).

Руските сили се пробват да напреднат към Лисичанск от юг и запад, с цел да избегнат нуждата да се бият през река Сиверски Донец от Северодонецк, само че към този момент имат лимитирани триумфи.

Руските войски реализират постепенни триумфи северно от Авдийвка .

Съобщава се, че съветските войски са разрушили издигнати от украинците мостове над река Инхулец край Давидов мост в отговор на украинския напън за контраатака, което задържа украинските сили на другия бряг на реката .

Руските управляващи евентуално чакат украински партизански напън в Луганска област. На 1 юни Главното украинско разследващо ръководство (ГРУ) на Украйна разгласи стартирането на плана " Лугански партизани " . Той има за цел да засилва съпротивата против съветските опити за консолидиране на контрола над Луганска област.

В съветски канал в Telegram се появи информация, че съветското вътрешно министерство изпраща специфичен отряд от свои чиновници в " отпуск " в Луганската национална република (ЛНР), което евентуално е опит за усилване на съветското административно наличие в ЛНР в изискванията на възходящо вътрешно и партизанско неодобрение.

Руските воении в Донецка област . При нападението от 30 май са починали трима монаси. Това оповестиха от Донецката епархия на Украинската православна черква.

Съединените щати ще дават на Украйна четири ракетни системи за залпов огън HIMARS. Съединени американски щати получиха уверения от Украйна, че тези системи няма да бъдат употребявани за удари по съветска територия. Междувременно бе конкретизирано какво се смята за територията на Русия? Русия разгласи Крим за своя територия, само че множеството страни по света и на първо място Съединените щати не престават да считат Крим за украински. Също по този начин интернационалната общественост не признава така наречен " национални републики " в Донбас.

Заместник-министъра на защитата на Съединени американски щати КОлин Кал отговори по този начин: " Украйна пази своята територия, всичко, което вършат на украинска територия, е отбранително в този подтекст. Официална гаранция е, че те няма да употребяват тези системи против цели на съветска територия ". С други думи, потреблението на HIMARS на цялата интернационално приета територия на Украйна е задоволително от позиция на Вашингтон.
 Съединени американски щати продават нападателни дронове на Украйна
Съединени американски щати продават нападателни дронове на Украйна

MQ-1C Grey Eagle може да остане във въздуха до 30 часа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР