Руските сили са постигнали незначителни териториални придобивки на юг от

...
Руските сили са постигнали незначителни териториални придобивки на юг от
Коментари Харесай

ISW: Москва регистрира украинци като руснаци, налага рублата в украински територии

Руските сили са постигнали незначителни териториални придобивки на юг от Бахмут на 25 юли, само че пред тях остават същите спънки бързо да завземат обилни позиции по време на настъпателни интервенции в Луганска област.

Кадри от обществените мрежи от 25 юли демонстрират, че войски на частната военна компания (ЧВК) на групата Вагнер са напреднали в Новолуганск, а съветски и украински източници означават, че съветските сили поемат контрола върху територията на електроцентрала Въгледар на северния край на Новолуганск, евентуално вследствие на следено украинско евакуиране от региона.

На това обръща внимание Американският институт за военни проучвания (ISW) тази заран в следващия си обзор на военните дейности в Украйна.

Отделно, съветските окупационни чиновници продължaват с напъните си украинските цивилни в окупираните територии да се записват за съветски паспорти и да употребяват рублата.

Към 25 юли в Запорожка област има общо 12 служби за паспорти и документи и че над 18 000 души са се записали за съветски паспорти в региона.
 ISW: С HIMARS стартира трета фаза на войната
ISW: С HIMARS стартира трета фаза на войната

Украйна се готви за контраатака в Херсон

Назначеният от Русия началник на окупационната администрация на Херсон Кирил Стремоусов съобщи на 25 юли, че администрацията му последователно ще изтегли украинската гривна от послание и ще я размени с съветската рубла.

Руският боен блогър Борис Рожин съобщи на 25 юли, че окупационните чиновници ще обезпечат рубли за изплащането на пенсии, заплати и компенсации, което ще понижи обменния курс на гривната с течение на времето.

Главното ръководство на украинското военно разузнаване (ГУР) оповестява, че съветските сили са почнали загадка готовност на медици в цяла Русия за лекуване на възходящия брой ранени военнослужещи. ГУР означи, че съветските сили по-специално активизират хирургически личен състав и имат намерение да разположат различен медицински личен състав за работа на фронтовата линия и в окупираните градове в Донбас. Руските сили също по този начин са основали мобилни медицински клиники в окупираните селища на Донецка област, където съгласно известията принуждават жителите да подаряват кръв за съветските войски.
 ISW: Продължават неубедителните съветски офанзиви в Украйна
ISW: Продължават неубедителните съветски офанзиви в Украйна

HIMARS оказва помощ на Киев да работи по-решително в бойните дейности
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР