Руските сили са понесли около 60 000 жертви в кампанията

...
Руските сили са понесли около 60 000 жертви в кампанията
Коментари Харесай

ЦРУ: Русия е понесла около 60 000 жертви във войната в Украйна

Руските сили са понесли към 60 000 жертви в акцията си за събаряне на украинския президент Володимир Зеленски.

Това заяви washingtonexaminer.com, като цитира шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс.

Бърнс направи изказването пред форума за сигурност в Аспен, щата Колорадо.

" Мисля, че последните оценки на разследващата общественост на Съединени американски щати биха посочили към 15 000 убити и може би три пъти повече ранени, тъй че много забележителен набор от загуби. Отбраняващите се украински войски също имат жертви - евентуално по-малко тези на руснаците , добави той.
 Американското разузнаване: Русия желае да анексира украински територии
Американското разузнаване: Русия желае да анексира украински територии

Набелязани за анексиране са Херсон, Запорожие, Донецк и Луганск

Това е по-ясна визия за действителните човешки загуби, в сравнение с западните чиновници са склонни да оферират. Оценките способстваха за картина на безучастие, което съветският президент Владимир Путин не очакваше, съгласно Бърнс, който разказа неверните калкулации на Москва като функционалност на характера и идеологията на Путин по време на диалог с Андреа Мичъл от NBC.

" Путин в действителност има вяра в своята изразителност - и съм го чувал да споделя това уединено през годините - че Украйна не е същинска страна ", сподели Бърнс, дълготраен посланик, който посети Путин през ноември в опит да го разубеди да започва войната. Той има вяра, че това е негово право, право на Русия, да господства в Украйна. Путин и хората, които са най-близки до него, явно имаха вяра, че имат удобен пейзаж през миналата зима - Украйна, която те решиха като слаба и разграничена, която щеше да се разпадне бързо. "

" Сега нашата география е друга ",. " Това не е единствено Донбас - това е и Херсонска област, Запорожка област и редица други територии.

Бърнс омаловажи догатката, че дейностите на Путин са били завършени от психическа или физическа неустойчивост.

" Доколкото можем да кажем, той е изцяло здрав. Това не е публична преценка на разузнаването, сподели той през смях. Неговите възгледи са се втвърдили съгласно моя опит през годините, само че той има собствен личен метод да гледа на действителността. И както знаем, можехме да забележим в първите стадии на тази война, тя се основаваше на някои надълбоко неправилни догатки и някои действителни илюзии, изключително по отношение на Украйна и волята за опозиция в Украйна.
 ISW: Путин може да употребява нуклеарно оръжие в Украйна
ISW: Путин може да употребява нуклеарно оръжие в Украйна

Целта е да се спре контранастъплението на Киев

Това не значи, че войната става по-лесна за Украйна, както публични лица в Киев признаха пред Бърнс.

" В един от скорошните ми диалози с един от украинските ми сътрудници той уточни, че всички глупави руснаци са мъртви, сподели Бърнс. Това, което той имаше поради с това е, че руснаците са се приспособили. Путин е свил задачите си, най-малко за момента - наблягам, най-малко за момента - той е съсредоточил силите си в Донбас и те се размиват. "

Бърнс също означи, че Путин е " оказал помощ да се сътвори " тази украинска решителност да се бори, като води война с ниска активност в Източна Украйна от 2014 година насам.
 National Interest: Защо Путин няма да се изтегли от Украйна
National Interest: Защо Путин няма да се изтегли от Украйна

За разлика от Петър Велики, Путин няма съдружници

" Моето лично мощно мнение е, че Путин сгреши в догатките си за разбиването на съюза и волята на Украйна преди началото на войната, сподели още той. " Мисля, че той също бърка в този момент. Той упорства, че Украйна не е същинска страна. Истинските страни отвръщат на удара и това е, което украинците направиха,, които те са употребявали толкоз дейно. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР